Πέθανε η Εβελιν Φόστερ, μητέρα και μάνατζερ της Τζόντι Φόστερ

Σε ηλικία 90 ετών.
ASSOCIATED PRESS

Η Εβελιν «Μπράντι» Φόστερ, μάνατζερ και μητέρα της Τζόντι Φόστερ, πέθανε στις 13 Μαϊου στο σπίτι της στο Λος Αντζελες σε ηλικία 90 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της.

Η Φόστερ έπασχε από άνοια και λίγες ημέρες πριν πεθάνει είχε επιπλοκές. Εκτός από την Τζόντι, η Εβελιν καθοδηγούσε και την καριέρα του γιου της Μπάντι Φόστερ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη σειρά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS «Mayberry RFD» από το 1968 μέχρι το 1971.

«Η Εβελιν ήταν αδιαμφισβήτητα ο πιο δυναμικός άνθρωπος που υπήρξε ποτέ στην οικογένειά της, μια μαχήτρια, γεμάτη αγάπη», δήλωσε η οικογένειά της. «Κανένας δεν μπορούσε να ξεπεράσει το στυλ της, ήταν ψηλή με φυσικές μπούκλες στα μαλλιά. Η οικογένειά της θα θυμάται τα χαμόγελά της με τα λακάκια, τις μεγάλες αγκαλιές και τον τρόπο που μιλούσε. Κανένας δεν ”τα έβαζε” με τη γιαγιά. Ας ζήσει και ας τη θυμόμαστε για πάντα».

Η Φοστερ μεγάλωσε στην πόλη Ρόκφορντ στο Ιλινόις και τραγουδούσε σε μπάντα. Γνώρισε τον κυβερνήτη της αεροπορίας Λούσιους Φόστερ στην Καλιφόρνια, παντρεύτηκαν και έκαναν 4 παιδιά. Η Εβελιν εργάστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ως μάνατζερ για τον Αρθουρ Τζέικομπς, του οποίου οι πελάτες περιλαμβάνουν τους Γκρέις Κέλι, Γκρέγκορι Πεκ, Τζέιμς Στούαρτ και Μέριλιν Μονρό. Μετά το διαζύγιό της, βοήθησε τον γιο της στην καριέρα του.

Η μικρότερη κόρη της Φόστερ, Τζόντι, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διαφήμιση σε ηλικία 3 ετών. Η μητέρα της Τζόντι υπήρξε μάνατζέρ της μέχρι το Οσκαρ που κέρδισε για την ταινία «Η Σιωπή των Αμνών».

Πηγή: Variety