Πέθανε ο Πατρίκ-Λουί Βιτόν, επικεφαλής του τμήματος ειδικών παραγγελιών του οίκου Λουί Βιτόν

Σε ηλικία 68 ετών - Η ανακοίνωση του οίκου.
Πέθανε ο Πατρίκ-Λουί Βιτόν, επικεφαλής του τμήματος ειδικών παραγγελιών του οίκου Λουί Βιτόν.
Lennart Preiss via Getty Images
Πέθανε ο Πατρίκ-Λουί Βιτόν, επικεφαλής του τμήματος ειδικών παραγγελιών του οίκου Λουί Βιτόν.

Ο Πατρίκ-Λουί Βιτόν, επικεφαλής του τμήματος ειδικών παραγγελιών στο ατελιέ του οίκου μόδας Λουί Βιτόν στην γαλλική πόλη Asnieres-sur-Seine, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 68 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οίκου. Ο Πατρίκ-Λουί ήταν απόγονος πέμπτης γενιάς της οικογένειας Βιτόν.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Πατρίκ-Λουί Βιτόν. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με την οικογένειά του και συγκεκριμένα τους γιους του Πιέρ-Λουί και Μπενουά-Λουί που εργάζονται μαζί μας, καθώς και τα εγγόνια του. Ο Πατρίκ-Λουί ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση όταν έγινε μέλος του εργαστηρίου το 1973 ως τεχνίτης ξυλουργός, με πάθος για την ειδικότητά του. ”Η τεχνογνωσία μπορεί να υπάρξει μόνο αν μεταδοθεί”, ήταν μια από τις πιο αγαπημένες του εκφράσεις», γράφει η ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του οίκου μόδας Λουί Βιτόν, στο Facebook.

«Ήταν μία διστακτική είσοδος στην οικογενειακή επιχείρηση», είχε δηλώσει στο Vogue Arabia αποκαλύπτοντας ότι αρχικά ήθελε να γίνει κτηνίατρος. «Οι παππούδες μου επέμεναν να συνεχίσω στην οικογενειακή επιχείρηση. Πάντα έλεγα στον παππού μου: ”Όχι” ανέφερε στην ίδια συνέντευξη».

Τελικά ενέδωσε μετά τον θάνατό του προπαππού του Γκαστόν-Λουί Βιτόν το 1970 όταν του ζητήθηκε από τη σύζυγο του Γκαστόν-Λουί να βοηθήσει. Ξεκίνησε ως τεχνίτης αλλά σύντομα επέβλεπε περίπου 300 ειδικές παραγγελίες που λάμβανε κάθε χρόνο ο οίκος Λουί-Βιτόν.

«Ήταν ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο πνεύμα μαζί με μία οξύθυμη προσωπικότητα», αναφέρει η ιστοσελίδα. «Πάντα ήξερε πώς να φροντίσει την κληρονομιά του οίκου και να δώσει όραμα για το μέλλον».

Σε μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Μάικλ Μπερκ τονίζει ότι «ο Πατρίκ-Λουί ήταν μια εμβληματική φιγούρα της οικογένειας Βιτόν και του οίκου μας. Εκ μέρους όλων των ομάδων στέλνουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια».

Πατρίκ-Λουί Βιτόν
MIGUEL MEDINA via Getty Images
Πατρίκ-Λουί Βιτόν

Με πληροφορίες από τη Louis Vuitton και το ΑΠΕ-ΜΠΕ