ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/09/2018 10:43 EEST

Πετρόπουλος: Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις

Eurokinissi

Δεν υπάρχει περίπτωση να περικοπούν οι συντάξεις, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στην ΕΡΤ, συμπληρώνοντας πως κάτι τέτοιο «θα επιφέρει πρόβλημα στην οικονομία, πτώση του ΑΕΠ, επομένως δεν είναι λογικό».

Η τύχη του νόμου για την περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου είναι η μεγαλύτερη εκκρεμότητα μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης, με την ελληνική πλευρά να έχει υποβάλει και επίσημα το αίτημα της για τη μη εφαρμογή του ψηφισμένου νόμου, αντιπροτείνοντας μια σειρά από μέτρα τα οποία είτε θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου, είτε δεν θα εφαρμοστούν καθόλου προκειμένου να υπάρξει το απαιτούμενο δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι οι αποφάσεις θα χρειαστούν πολιτική συμφωνία των δανειστών προκειμένου να επιτρέψουν να ακυρωθεί ο νόμος και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που είχε απαιτήσει το ΔΝΤ. Προϋπόθεση βέβαια αποτελεί η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, χωρίς αποκλίσεις στους στόχους εσόδων και δαπανών.  Επίσης προϋπόθεση  αποτελεί και η διατήρηση της μετριοπαθούς στάσης που εμφανίστηκε να κρατά το ΔΝΤ σε αυτή την επίσκεψη στην Αθήνα. 

Sponsored Post