ΔΙΕΘΝΕΣ
23/12/2018 15:37 EET | Updated 23/12/2018 15:45 EET

Πήγε να ληστέψει την τράπεζα στο βορειότερο οικισμό του κόσμου και κατέληξε ο περίγελος της Νορβηγίας

Κάποιος λόγος υπάρχει που κανείς δεν είχε τολμήσει ποτέ κάτι τέτοιο και αυτή ήταν η πρώτη (ever) ληστεία τράπεζας στο Longyearbyen.

Michael Nolan / robertharding via Getty Images

Το Longyearbyen είναι ο βορειότερος οικισμός στον κόσμο. Βρίσκεται στο νησάκι Spitsbergen της Νορβηγίας στο απομακρυσμένο αρκτικό αρχιπέλαγος του Svalbard. Είναι μια μικρή πόλη μερικών εκατοντάδων κατοίκων και είναι κυρίως διάσημη για τον ουρανό της αφού θεωρείται πως είναι από τα ιδανικότερα μέρη για να θαυμάσει κανείς ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα. Τον Βόρειο Σέλας. Εάν βέβαια επισκεφθεί κανείς τον οικισμό θα διαπιστώσει επίσης πως το χειμώνα η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ -20 έως -40 βαθμούς Κελσίου και πως οι πολικές αρκούδες ξεπερνούν αριθμητικά τους κατοίκους.

AleksandrLutcenko via Getty Images
google maps

Αυτόν τον οικισμό λοιπόν επέλεξε ένας- προφανώς απερίσκεπτος- άνδρας για να διαπράξει ληστεία. Ο δράστης εισέβαλε στην τράπεζα και απαίτησε από τους υπαλλήλους να του παραδώσουν όλα τα χρήματα.

Αυτή ήταν η πρώτη ληστεία τράπεζας που έχει διαπραχθεί ποτέ στον οικισμό, τουλάχιστον απ′ όσο μπορούν να θυμηθούν οι κάτοικοι του. Και όπως φαίνεται υπάρχει λόγος που δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ποτέ στο παρελθόν ανάλογα κρούσματα εγκληματικότητας.

Arterra via Getty Images
photo by Pam Susemiehl via Getty Images

Βλέπετε ο άνδρας διέπραξε μια σειρά από λάθη...Πήγε να ληστέψει την τράπεζα μιας πόλης με λίγους κατοίκους όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα κάθε ξένος που φτάνει στον οικισμό να ξεχωρίζει. Το δεύτερο και πιο σοβαρό, ήταν πως το βασικό μέσο για να εγκαταλείψει κανείς τον οικισμό είναι με ένα μικρό αεροσκάφος. Κάτι για το οποίο δεν είχε μεριμνήσει.

Έτσι, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, συνελήφθη λίγη ώρα μετά τη ληστεία στο κέντρο της πόλης. Οι αρχές δεν έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη ή πληροφορίες για το ποσό που απέσπασε από την τράπεζα αλλά ήδη αρκετοί κοροϊδεύουν τον αποτυχημένο εγχείρημά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας λόγο για την πιο αποτυχημένη και κακοσχεδιασμένη ληστεία τράπεζας.