Πιάτο ημέρας: Μοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάνα

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και πατάτες τηγανητές.
arifta nada / 500px via Getty Images

Μαγειρεύουμε σνίτσελ μοσχαρίσιο με παρμεζάνα για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Πριν πανάρουμε το κρέας θα το πασπαλίσουμε με θυμάρι. Θα το απολαύσουμε με μια δροσερή ντοματοσαλάτα και μια τηγανιά πατάτες.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15′

Τηγάνισμα: 16′

Υλικά

800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε 8 λεπτές φέτες

2 κ.σ. φρέσκο ή ξερό θυμάρι

60 ml ελαιόλαδο

2 αυγά

30 ml γάλα

4 κ.σ. αλεύρι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φέτες κρέατος σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν για 15 λεπτά.

Βάζουμε σε τρία ξεχωριστά πιάτα τα υλικά για το πανάρισμα: Στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο τα 70 γρ. από την παρμεζάνα.

Περνάμε μία-μία τις φέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αυγών και γάλακτος και τέλος από την παρμεζάνα.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 εκ. από τον πάτο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα σνίτσελ σε δόσεις. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Tip

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να χτυπήσει καλά τα σνίτσελ για να είναι περίπου 1 εκ. στο πάχος, ώστε κατά το ψήσιμο να παραμείνουν ζουμερά μέσα αλλά τραγανά έξω.

Σοτάρουμε τα σνίτσελ σε δόσεις ανάλογα με το πόσα χωράνε άνετα στο τηγάνι μας, χωρίς να τα στριμώξουμε.

Είναι πολύ σημαντικό η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν τα σνίτσελ και καούν απέξω.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #62» σε συνταγή Μανώλη Ασλάνογλου.