Επιλέγουμε ζαρζαβατικό για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας έτσι ώστε να κάνουμε και λίγο αποτοξίνωση μετά από την φουλ κρεατοφαγία των ημερών.

Μαγειρεύουμε λοιπόν πολύχρωμες πιπεριές με ρύζι και γραβιέρα. Επιπλέον θα προσθέσουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο κίμινο και λίγο τσίλι.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 50 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

4 μέτριες πράσινες πιπεριές

Advertisement

4 μέτριες κόκκινες πιπεριές

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι

3 φλιτζάνια τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών

Advertisement

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη

Advertisement

λίγο κίμινο

λίγο σκόνη τσίλι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

ελαιόλαδο

Advertisement

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε οριζόντια ένα κομμάτι που θα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι. Αφαιρούμε τα σποράκια τους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό ή τον ζωμό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, το τσίλι, το κίμινο, αλατοπιπέρο και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράσουν μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να πιεί τα υγρά του.

Advertisement

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε τα 3/4 περίπου από το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του ρυζιού και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο τυρί ή πυρέξ. Πασπαλίζουμε τις πιπεριές με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.

Βάζουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 °C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία λεπτά θα αφαιρέσουμε τα καπάκια τους για να γκρατιναριστεί το τυρί.

Σερβίρουμε τις πιπεριές ανά δύο σε μερίδες, ζεστές ή χλιαρές.

Tip

Aν θέλουμε τις συνοδεύουμε με φρέσκα λαχανικά εποχής.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.