Μια πατσαβουρόπιτα μας περιμένει στο πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Θα την φτιάξουμε με τυρί ροκφόρ, ενώ θα προσθέσουμε και κίτρινο τυρί τριμμένο. Θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον υλικά όπως γάλα και γιαούρτι στραγγιστό.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη

Μερίδες: 8-10

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 40 λεπτά

Υλικά

8 φύλλα κρούστας

Advertisement

200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

150 γρ. τυρί ροκφόρ, χοντροτριμμένο

1 ποτήρι γάλα

Advertisement

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

βούτυρο λιωμένο

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ελφρά ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί. Απλώνουμε τα φύλλα σε καθαρή επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη.

Advertisement

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο και στη συνέχεια το παίρνουμε και το τσαλακώνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας.

Advertisement

Το τοποθετούμε στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψουμε όλο το ταψί.

Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι. Ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Παίρνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με κουτάλα και περιχύνουμε τα τσαλακωμένα φύλλα μέχρι να σκεπαστούν όλα πολύ καλά.

Advertisement

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η επιφάνεια της.

Tip

Χρησιμοποιούμε κίτρινα τυριά όπως ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι κλπ.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.