Πιάτο ημέρας: Πατσαβουρόπιτα με ροκφόρ

Μια αγαπημένη συνταγή που θα απολαύσουμε μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Image Professionals GmbH via Getty Images

Μια πατσαβουρόπιτα μας περιμένει στο πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Θα την φτιάξουμε με τυρί ροκφόρ, ενώ θα προσθέσουμε και κίτρινο τυρί τριμμένο. Θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον υλικά όπως γάλα και γιαούρτι στραγγιστό.

Καλή όρεξη

Μερίδες: 8-10

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 40 λεπτά

Υλικά

8 φύλλα κρούστας

200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

150 γρ. τυρί ροκφόρ, χοντροτριμμένο

1 ποτήρι γάλα

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

βούτυρο λιωμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ελφρά ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί. Απλώνουμε τα φύλλα σε καθαρή επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη.

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο και στη συνέχεια το παίρνουμε και το τσαλακώνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας.

Το τοποθετούμε στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψουμε όλο το ταψί.

Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι. Ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Παίρνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με κουτάλα και περιχύνουμε τα τσαλακωμένα φύλλα μέχρι να σκεπαστούν όλα πολύ καλά.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η επιφάνεια της.

Tip

Χρησιμοποιούμε κίτρινα τυριά όπως ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι κλπ.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.