Πιάτο ημέρας: Σπαγγέτι με γιαούρτι και πεπεροντσίνο

Αφήνουμε στην άκρη για λίγο την κρεατοφαγία εν όψει Καθαρά Δευτέρας.
LauriPatterson via Getty Images

Ας αφήσουμε λίγο την κρεατοφαγία των ημερών και με την Καθαρά Δευτέρα προ των πυλών, μαγειρεύουμε ζυμαρικά για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Εξαιρετική συνταγή με γιαούρτι, καυτερή πιπερίτσα, σκόρδο, φρέσκο βούτυρο και πάπρικα.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 12 λεπτά

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

2-3 φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή γάλακτος

1 κ.σ. πάπρικα

1 μικρή καυτερή πιπερίτσα

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια να βράσουν με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.

Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά, ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα του βουτύρου μαζί με το λιωμένο σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με την πάπρικα και περιχύνουμε και πάλι τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάει το ζεστό βούτυρο παντού και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.