Μια από τις πλέον εύκολες και γρήγορες σε εκτέλεση συνταγές απολαμβάνουμε στο πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε μπέργκερ με τόνο, μαγιονέζα και φρέσκο τζίντζερ. Θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον, σάλτσα σόγιας, μαύρο πιπέρι, ενώ θα το συνοδεύσουμε με τουρσί της επιλογής μας.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

4 φέτες τόνο, πάχους 2 εκ., 150 γρ η μία

2 κ.σ. και 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Advertisement

1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, λιωμένο

ηλιέλαιο

4 ψωμάκια για χάμπουργκερ

Advertisement

4 κ.σ. τζίντζερ τουρσί 

λίγη μαγιονέ

Εκτέλεση

Advertisement

Ετοιμάζουμε την φωτιά. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή και η σχάρα σε απόσταση 10 εκ. περίπου από την φωτιά, ή στο γκριλ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Με πινέλο, αλείφουμε κάθε φέτα τόνο με σάλτσα σόγια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε μια γαβάθα, αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το φρέσκο τζίντζερ.

Advertisement

Με το ηλιέλαιο, λαδώνουμε τη σχάρα και ψήνουμε τον τόνο 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ψημένο τον θέλουμε.

Advertisement

Ψήνουμε βιαστικά τα ψωμάκια μας να ζεσταθούν, εφόσον το θέλουμε.

Σερβίρουμε τον τόνο στα ψωμάκια, βάζοντας από πάνω την μαγιονέζα και το τουρσί τζίντζερ.

Tip

Advertisement

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στην μαγιονέζα και 1 κ.γ. ασιατικό σησαμέλαιο.

Αντί για τζίντζερ τουρσί, επιλέγουμε τουρσί αγγουράκια ή κάπαρη.

Αναδημοσίευση από «Gourmet» σε συνταγή Αγλαΐας Κρεμέζη.