Μαγειρεύουμε ταλιατέλες με αγκιναράκια λαδιού για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε ξύσμα από λεμόνι, μαύρες ελιές, κουκουνάρι και θα πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη. 

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10′

Μαγείρεμα: 10′-20′

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες

Advertisement

10 αγκιναράκια λαδιού, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση

1 λεμόνι, ξύσμα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση 

2 κ.γ. κουκουνάρι

6-7 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε.

Advertisement

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα που βράσαμε τις ταλιατέλες ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αγκιναράκια, τις ελιές, το ξύσμα λεμόνι, το κουκουνάρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 4 – 6 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα αγκιναράκια.

Advertisement

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #46» σε συνταγή Μυρσίνης Λαμπράκη.

Advertisement