Πιερρακάκης: Ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων ως το τέλος του 2021

Είναι θέμα μερικών εβδομάδων, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
.
.
Eurokinissi

Έρχεται η δυνατότητα ανανέωσης διαβατηρίων ψηφιακά ως το τέλος του 2021, είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε, είναι θέμα μερικών εβδομάδων να υλοποιηθεί και αυτός ο στόχος, ενώ επίσης, όπως είπε, είναι θέμα χρόνου να παρέχεται μέσω του Gov.gr και το γνήσιο της υπογραφής, ώστε να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην εφαρμογή MyHealth, λέγοντας πως παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους. «Την πιστεύουμε πολύ ως εφαρμογή, γιατί ο φάκελος υγείας πρέπει να γίνει ψηφιακός. Στο σύστημα της συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. Δεν είχαμε όμως εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον όμως έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής» είπε σχετικά, προσθέτοντας πως «δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφηση του αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Όποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί». Παράλληλα υπογράμμισε δεν τίθεται θέμα ασφαλείας, καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες.

Δημοφιλή