Πιέσεις από ΠΑΕ για χούλιγκαν καταγγέλλει πρώην αστυνομικός διευθυντής

«Υπήρχαν πάντα παρεμβάσεις και πιέσεις από τις διάφορες ΠΑΕ».
.
.
Eurokinissi

Σε καταγγελίες για την εμπλοκή παραγόντων ΠΑΕ που παρείχαν νομική βοήθεια σε χούλιγκαν που συλλαμβάνονταν προέβη ο Βασίλης Μωυσίδης, πρώην αστυνομικός διευθυντής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Την περίοδο που διετέλεσα αστυνομικός διευθυντής, στο αστυνομικό Μέγαρο υπήρχαν πάντα παρεμβάσεις και πιέσεις από τις διάφορες ΠΑΕ. Έστελναν πάντα νομικούς σύμβουλους εκεί. Βέβαια είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Τους έστελναν για να μπορέσουν οι συλλαμβανόμενοι “να πέσουν στα πιο μαλακά”. Βεβαίως εγώ δεν υπέκυψα σε τέτοιες πιέσεις» είπε.

Όπως συμπλήρωσε, «δεν έφτανα καν στη διαπραγμάτευση, τους άφηνα απ’ έξω. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Μετά είχαν όλο το δικαίωμα οι νομικοί σύμβουλοι των ΠΑΕ να υποστηρίξουν τους πελάτες τους στα δικαστήρια».

«Κάνοντας συνεχείς ελέγχους στους συνδέσμους, βρίσκαμε ρόπαλα, ξίφη, πολλές φορές ναρκωτικά, πολεμικά όπλα παντού. Μιλώ για όλες τις ομάδες στους συνδέσμους των οποίων πραγματοποιούσαμε ελέγχους. Δεν υπάρχει κατ’ εμέ σύνδεσμος που να προάγει τον αθλητισμό σήμερα στην Ελλάδα. Αν η πολιτεία θέλει να παραμερίσει το πολιτικό κόστος θα πρέπει τάχιστα, από σήμερα κιόλας, αυτούς τους Συνδέσμους να τους κλείσει (…) Σε όλες τις ΠΑΕ, σε όλες τις ομάδες, η αθλητική βία έχει στοχοποιημένα συγκεκριμένα άτομα τα οποία είναι και οι γνωστοί ταραξίες των γηπέδων».

Δημοφιλή