Πιθανή απόπειρα εμπρησμού καταγγέλλει αντιδήμαρχος της βόρειας Κέρκυρας

Αναφέρει πως είδε φλόγες να ξεπηδούν από το πουθενά, σε σημείο όπου δεν είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση, και μετά ένα αυτοκίνητο να φεύγει.

Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί, όταν ο αντιδήμαρχος Bόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζακίτης είδε να ξεπηδούν φλόγες από το πουθενά, σε σημείο του χωριού Λαύκι όπου δεν είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση, και μετά είδε ένα αυτοκίνητο να φεύγει.

Όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ είδε και αυτοκίνητο να απομακρύνεται από το σημείο. «Είμαστε ξάγρυπνοι 3- 4 νύχτες για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα που εξηγούν την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί», είπε ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας ο οποίος ξημερώματα είχε πάει να ελέγξει τη γεννήτρια που δίνει ρεύμα στους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ χθες το βράδυ αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο μέτωπο Λαύκι – Άγιος Μαρτίνος.

«Αποτράπηκαν τα χειρότερα. Προκλήθηκαν όχι πάρα πολύ σοβαρές ζημιές σε σπίτια εκτός από ένα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας περιγράφοντας ως υπεράνθρωπες τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Μιλώντας για τις καταστροφές στο χωριό Λούτσες τόνισε ότι οι ζημιές είναι στις αυλές των σπιτιών και σε ένα ξυλουργείο που έχει καταστραφεί.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή