ΔΙΕΘΝΕΣ
30/10/2019 16:22 EET

Πουέρτο Ρίκο: Η «κακιά στιγμή» και η εμπλοκή ενός παππού στον θάνατο της εγγονής του σε κρουαζιερόπλοιο

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

ASSOCIATED PRESS

Η ετυμηγορία των δικαστικών Αρχών στο Πουέρτο Ρίκο πως ο παππούς της μικρής Κλόε Γουίγαντ ευθύνεται για τον θάνατό της μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο τον Ιούλιο του 2019 ξυπνά άσχημες μνήμες στην οικογένεια του άτυχου μωρού.

Υπενθυμίζεται ότι το μόλις 18 μηνών κοριτσάκι το περασμένο καλοκαίρι έπεσε από το ενδέκατο κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του ενώ το πλοίο ήταν αραγμένο.

Ο δικηγόρος της εταιρείας στην οποία ανήκει το πλοίο είχε τονίσει εξαρχής πως για το τραγικό συμβάν ευθύνεται ο παππούς της, Ανέλο, ο οποίος έβαλε το παιδί να καθίσει στην κουπαστή κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο, το οποίο νόμιζε πως ήταν κλειστό.

Οι δικαστές τώρα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο άνδρας άφησε από αμέλεια την εγγονή του απροστάτευτη στο σημείο. Παράλληλα, διέταξαν τη σύλληψή του ενώ έθεσαν εγγύηση ύψους 80.000 δολαρίων.

Ο παππούς της μικρής πρέπει να εμφανιστεί πάλι στο δικαστήριο στις 20 Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές αν μέχρι τότε θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Οι γονείς του κοριτσιού από τη δική τους πλευρά προσάπτουν κατηγορίες στην εταιρεία Royal Caribbean, υποστηρίζοντας πως το παράθυρο δεν έπρεπε για κανένα λόγο να είναι ανοιχτό.

O δικηγόρος τους μάλιστα ανέφερε: «Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα και στόχος της οικογένειας είναι να μην συμβεί ποτέ πάλι κάτι αντίστοιχο».

Οι λεπτομέρειες για τον θάνατο του κοριτσιού δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Αξιωματούχοι του Λιμενικού τόνισαν πως ο Ανέλο έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να συμβεί το κακό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει μεταξύ άλλων πως η εταιρεία δεν έχει διαθέσει στην οικογένεια το βίντεο ώστε να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Συμπλήρωσε επίσης πως το παιδί αγαπούσε τα παράθυρα και ο παππούς της την έβαλε στο τζάμι, χωρίς να γνωρίζει πως το παράθυρο ήταν ανοιχτό.

(Με πληροφορίες από Associated Press)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost