ΔΙΕΘΝΕΣ
08/01/2019 17:18 EET

Πούτιν: Ήμουν αξιωματικός στο πυροβολικό

Αποκαλύψεις για το παρελθόν του Ρώσου προέδρου

ASSOCIATED PRESS

Κάποιες λεπτομέρειες για το (από πολλές απόψεις ασαφές, πέρα από κάποια γενικά στοιχεία) παρελθόν του αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στο Φρούριο Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Ρώσος πρόεδρος τη Δευτέρα πυροδότησε ένα κανόνι και είπε ότι είχε προαχθεί στον βαθμό του υπολοχαγού σε μονάδα πυροβολικού. «Όπως προκύπτει, είμαστε και οι δύο του πυροβολικού. Είχα προαχθεί σε ανθυπολοχαγό στο πυροβολικό, διοικητής διμοιρίας σε μονάδα πυροβολικού των 122 χιλιοστών» είπε σχετικά, μιλώντας σε συζήτηση η οποία κατεγράφη σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, το Κρεμλίνο αναφέρει πως ο Πούτιν είχε μπει στην KGB αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975. Πέρασε 16 χρόνια στην υπηρεσία, φτάνοντας στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη πριν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991. Ωστόσο όλοι οι φοιτητές σε σοβιετικά πανεπιστήμια έπρεπε να περνούν στρατιωτική εκπαίδευση, μετά από την οποία λάμβαναν τον βαθμό του έφεδρου αξιωματικού, και είναι πιθανόν ο Πούτιν να αναφερόταν σε αυτό.