Ποιες προσωπικότητες συμμετέχουν στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Τα ονόματα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή

Σε πανηγυρικό κλίμα κηρύχθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, η έναρξη των εργασιών της επιτροπής «Ελλάδα 2021», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και όπως είναι γνωστό Πρόεδρος είναι η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες με διεθνή κύρος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα πρώτα 31 μέλη, όπως τα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του:

- Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από την Αμερική και την Αγγλία Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg.

- Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού: Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Στάθης Καλύβας και Δημήτρης Γόντικας.

- Από την Ακαδημία Αθηνών είναι ο Βασίλης Ράπανος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Μαζί θα εργαστούν ιστορικοί όπως οι Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου.

Πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μουζέλης και Αριστείδης Χατζής. Αλλά και οικονομολόγοι όπως ο Ναπολέων Μαραβέγας.

- Τα Γράμματα και οι Τέχνες δίνουν επίσης δημιουργικό «παρών». Με τους Σταύρο Ζουμπουλάκη, Θεόδωρο Κουρεντζή, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη.

- Τη στροφή στο μέλλον σηματοδοτούν ερευνητές από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της Γενετικής: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς

- Ενώ την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα πρεσβεύουν στην Επιτροπή οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος.

Δημοφιλή