Ποιο ελληνικό κρασί άγγιξε το ποσό των 6.000 ευρώ σε δημοπρασία

Πρόκειται για συλλεκτική εμφιάλωση.
Douglas Sacha via Getty Images

Στην τιμή ρεκόρ για την ελληνική αγορά κρασιού των 6.000 ευρώ έκαστη, κατακυρώθηκαν δύο από τις συλλεκτικές εμφιαλώσεις «Λαβύρινθος 21 Χρονιές» κατά τη διάρκεια της επετειακής φιλανθρωπικής δημοπρασίας που διοργάνωσαν από κοινού την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, ο οίκος δημοπρασιών Βέργος και το κτήμα Σκούρας. Με αφορμή την Επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 το κτήμα Σκούρας κυκλοφόρησε τη φετινή χρονιά το κρασί «Λαβύρινθος 21 Xρονιές», διαθέτοντας 21 φιάλες για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας, όλα τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή.

Lavyrinthos - 21 Χρονιές
Κτήμα Σκούρα
Lavyrinthos - 21 Χρονιές

Ο έντονος ρυθμός των «χτυπημάτων» από τους συμμετέχοντες έδωσε το στίγμα της δημοπρασίας με το σύνολο της αξίας πώλησης των 21 αριθμημένων φιαλών να προσεγγίζει το συμβολικό ποσό των 21.000 ευρώ. Μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι το ευαισθητοποιημένο κοινό ανταποκρίνεται με θέρμη σε ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας που στόχο έχουν την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή, κυρία Δάφνη Οικονόμου η οποία τίμησε με την παρουσία της τη δημοπρασία, ευχαρίστησε θερμά τον Ανδρέα Βέργο και τον Γιώργο Σκούρα, εξαίροντας την πρωτοβουλία τους όπως και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.