Παλαιωμένα για 21 χρόνια κρασιά δημοπρατούνται υπέρ της Εταιρείας Σπαστικών

Επετειακή δημοπρασία «Λαβύρινθος 21 Χρονιές» από τoν οίκο δημοπρασιών Βέργος και το κτήμα Σκούρα την 1η Οκτωβρίου.
Lavyrinthos - 21 Χρονιές
Κτήμα Σκούρα
Lavyrinthos - 21 Χρονιές

Παλαιώθηκε σε ιδανικές συνθήκες για 21 ολόκληρα χρόνια από το 1999 ως το 2020. Ο λόγος για τον επετειακό «Λαβύρινθο» του κτήματος Σκούρα, με την συμβολική ονομασία «21 Χρονιές», που συνοδεύεται από μία έκδοση με 21 ιστορίες από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη. Φιάλη και βιβλίο εσωκλείονται σε μια πανόδετη κασετίνα φτιαγμένη στο χέρι ειδικά για την περίσταση από το εργαστήριο ειδικών βιβλιοδεσιών και εκδόσεων του Μπάμπη Λέγγα, αποτελώντας ένα συλλεκτικό αναμνηστικό αντικείμενο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τιμώντας την επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο οίκος δημοπρασιών Βέργος και το κτήμα Σκούρας διοργανώνουν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 13:30 δημοπρασία, το σύνολο των εσόδων της οποίας θα δοθεί για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του κτήματος Σκούρα χωρίς παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com. Πρόκειται να δημοπρατηθούν 21 αριθμημένες φιάλες από το νούμερο 1 έως το 21, από τον επετειακό «Λαβύρινθο 21 Xρονιές».

Για πρώτη φορά θα διατεθούν μέσω δημοπρασίας αριθμημένες φιάλες ελληνικού κρασιού στην εγχώρια αγορά, γεγονός που αναμένεται να εκτιμηθεί τόσο από τους συλλέκτες όσο και από τους απανταχού λάτρεις του οίνου.

Για την πρωτοβουλία αυτή η κ. Δάφνη Οικονόμου, Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, δήλωσε σχετικά: «Σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, τα έσοδα από την τόσο ιδιαίτερη αυτή δημοπρασία που θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ήταν ένα αναπάντεχο δώρο που μας συγκίνησε βαθύτατα. Για άλλη μια φορά, η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται αρωγός στην κοινωνική πρόνοια του τόπου μας, και εκ μέρους των παιδιών μας εκφράζουμε ένα ολόκαρδο ευχαριστώ».