ΔΙΕΘΝΕΣ
24/10/2018 16:51 EEST

Ποιοι είναι οι τυχεροί αριθμοί του δελτίου που κέρδισε το μυθικό ποσό του 1,6 δισ. στην Αμερική

Associated Press

Μόνο ένα δελτίο είχε και τους έξι τυχερούς αριθμούς που προέκυψαν από την λοταρία Mega Millions και άρα είναι κέρδισε το ποσό -ρεκόρ του 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από συνεχόμενα τζακ ποτ.

Το απλό δελτίο, που παίχτηκε στη Νότια Καρολίνα, συμπλήρωσε τους πέντε αριθμούς 5, 28, 62, 65, 70 και το Mega Ball (δηλαδή το τζόκερ) 5.

Ο κάτοχος του δελτίου είχε μία πιθανότητα στα 303 εκατομμύρια να κερδίσει.

Ο νικητής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια άμεση καταβολή μετρητών 877,8 εκατομμυρίων δολαρίων ή το συνολικό ποσό των 1,537 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσιες δόσεις 29 ετών.

Το Mega Millions μπορεί να παιχτεί σε 44 πολιτίες των ΗΠΑ, στην περιφέρεια της Κολούμπια και στις Παρθένους Νήσους. Πολλές πολιτείες επιτρέπουν και την αγορά ηλεκτρονικού mega million, αλλά απαγορεύεται να παίξει κάποιος ηλεκτρονικά αν βρίσκεται εκτός ΗΠΑ.

Οι πολιτείες λαμβάνουν ένα ποσοστό των πωλήσεων και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν δημόσια σχολεία ή να καλύψουν άλλες ανάγκες.

Το Powerball της Τετάρτης θα μοιράσει απόψε  620 εκατομμύρια δολάρια, αφού κανείς δεν μάντεψε τα έξι νούμερα της κλήρωσης του περασμένου Σαββάτου. 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εμφανιστεί ο -δισεκατομμυριούχος, πλέον - νικητής.

Στις ΗΠΑ, αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία, οι νικητές είθισται να φωτογραφίζονται με μία τεράστια επιταγώ πάνω στην οποία αναγράφεται το ποσό που κέρδισαν.

Συνήθως, το 70% των δελτίων παίζονται τη μέρα της κλήρωσης, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας.