ΔΙΕΘΝΕΣ
10/08/2016 06:30 EEST | Updated 10/08/2016 06:31 EEST

Η ρωσική «απάντηση» στο Pokemon Go: Εφαρμογή για «κυνήγι» ιστορικών προσωπικοτήτων

Sergei Savostyanov via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - AUGUST 5, 2016: Fencing in Borovitskaya Square during renovation works. Sergei Savostyanov/TASS (Photo by Sergei Savostyanov\TASS via Getty Images)

Οι αρχές της Μόσχας ανέπτυξαν μία εφαρμογή- παιχνίδι στο στυλ του δημοφιλούς σε όλο τον κόσμο παιχνιδιού AR (Augmented Reality- επαυξημένης πραγματικότητας), Pokemon Go, με σκοπό να προωθήσουν και παρουσιάσουν με έναν άλλον τρόπο την ιστορία της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η εφαρμογή, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, ενθαρρύνει τους χρήστες, αντί να ψάχνουν τα γνωστά «τερατάκια» Pokemon, να αναζητούν ιστορικές προσωπικότητες στην πόλη και να τις «πιάνουν» βγάζοντας μια φωτογραφία selfie μαζί με τις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις τους στο smartphone.

Στις προσωπικότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται ο κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο συνθέτης Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, οι τσάροι Ιβάν ο Τρομερός και Μεγάλος Πέτρος και ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ο οποίος εισέβαλε στη Μόσχα το 1812.

Μια περιορισμένων δυνατοτήτων έκδοση της εφαρμογής είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Ειδικές ενδείξεις (QR codes) σε πινακίδες οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα μέρη ήδη επιτρέπουν στους επισκέπτες και χρήστες της εφαρμογής να φωτογραφηθούν με τους «ψηφιακούς κλώνους» ιστορικών προσωπικοτήτων. Η πλήρης εφαρμογή, η οποία βασίζεται στο Discover Moscow (ιστορικός τουριστικός οδηγός και εφαρμογή) και ονομάζεται Discover Moscow-Photo, θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Αυγούστου.