Δώδεκα νεκροί και επτά τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο κτίριο της Λιβυκής Εκλογικής Επιτροπής στην Τρίπολη

Δώδεκα νεκροί και επτά τραυματίες από επίθεση καμικάζι στο κτίριο της Λιβυκής Εκλογικής Επιτροπής στην Τρίπολη
Youssef Boudlal / Reuters

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σήμερα στην Τρίπολη, από επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στην έδρα της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής της Λιβύης (HNEC) που έχει αναλάβει να οργανώσει τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Τέσσερις ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτίριο της HNEC νωρίς το πρωί, όπως ανέφερε ο Μοχάμαντ αλ Ντάμτζα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της λιβυκής πρωτεύουσας.

«Σκότωσαν τους φρουρούς και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κτίριο», πρόσθεσε.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας τουλάχιστον οι δύο από τους δράστες πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που έφεραν επάνω τους. Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν πλέον θέσει την κατάσταση υπό τον έλεγχό τους.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σύμφωνα με μάρτυρες, πυρά και τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν επίσης από άλλο σημείο, κοντά στην έδρα της HNEC.

Στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». «Αυτή η θρασύδειλη επίθεση δεν θα εμποδίσει την GNA να συνεχίσει να στηρίζει τη HNEC», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι έχει δεσμευτεί «να σέβεται τη δημοκρατική διαδικασία για τη διεξαγωγή των εκλογών».

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη καταδίκασε επίσης την επίθεση αυτή, καλώντας τις αρχές «να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή