ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/02/2015 08:54 EET | Updated 10/02/2015 08:54 EET

Επιμένει η Μέρκελ: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει το πρόγραμμα λιτότητας

PATRICK DOYLE via Getty Images
Chancellor Angela Merkel (L) and Canadian Prime Minister Stephen Harper (R) speak at a joint press conference on Parliament Hill in Ottawa, February 9, 2015. AFP PHOTO / Patrick DOYLE (Photo credit should read PATRICK DOYLE/AFP/Getty Images)

Τις κόκκινες γραμμές του Βερολίνου υπενθύμισε στην Ελλάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγες, ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε δηλώσεις την από την Οττάβα και έπειτα από τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό, Στίβεν Χάρπερ, η κα Μέρκελ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και να υλοποιήσει το πρόγραμμα λιτότητας.

«Η συνεργασία μας στην Ε.Ε. βασίζεται σε δύο πυλώνες, που είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Από τη μία πλευρά είναι η αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης και από την άλλη οι προσπάθειες των ίδιων των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή η αρχή θα συνεχίσει να υφίσταται.

Σύμφωνα με την κα Μέρκελ, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και σε αυτό ,όπως είπε, προσανατολίζεται η γερμανική πολιτική.

«Κι αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, και η πλειοψηφία των Ελλήνων το επιθυμεί», πρόσθεσε.

Τέλος, η κα Μέρκελ με αφορμή και την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, κάλεσε την Αθήνα να παρουσιάσει «συγκεκριμένες προτάσεις που να αφορούν στο υπάρχον πρόγραμμα».