ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/12/2014 08:54 EET

Τι έγινε το 2014 στην Πολιτική

Sooc

Η λέξη «εκλογές» ήταν η μόνιμη επωδός σχεδόν σε κάθε δημόσια παρέμβαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης κυρίως δε του Αλέξη Τσίπρα. Το 2014 ήταν η χρονιά που ακούστηκε περισσότερο απο κάθε άλλη λέξη και όπως όλα δείχνουν θα κυριαρχήσει και το 2015.

Κάτι σαν «πολιτικός μποναμάς» που έχει μια διαχρονικότητα και όσο δεν γίνεται πράξη, μοιραία μεταφέρεται απο χρονιά σε χρονιά μέχρι να υλοποιηθεί. Φυσικά, η λέξη "εκλογές" αυτόματα μεταφράζεται και σε πρόσωπα!

Η χρονιά που φεύγει είχε δύο ονοματεπώνυμα: Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Παπανδρέου.

Ο μεν πρώτος μπήκε στο ρου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας δημιουργώντας το δικό του... Ποτάμι. Από την αρχή κατάφερε - έστω δημοσκοπικά - να δημιουργήσει ένα ρεύμα πολιτών που έδιναν στο κόμμα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας.

Λίγο πριν το γύρισμα του χρόνου, μπήκε ακόμα πιο δυναμικά προσελκύοντας ακόμα περισσότερα στελέχη από άλλα κόμματα, που σε πολλές περιπτώσεις κατέληξαν και σε πολιτικό γάμο, όπως στην περίπτωση του Σπύρου Λυκούδη. Η νέα χρονιά θα βρει το Ποτάμι ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά όμως στην πραγματική κάλπη και τον Σταύρο Θεοδωράκη να πρέπει να αποδείξει οτι μπορεί να παίξει ακόμα και τον ρόλο... κυβερνητικού εταίρου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του ποταμιού στις 4 Μαρτίου 2014 (Sooc)

Στιγμιότυπο από ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στο Περιστέρι στις 21 Δεκεμβρίου 2014 (Sooc)

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν το πρόσωπο που απασχόλησε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση τα μέσα ενημέρωσης τη χρονιά που φεύγει, αλλά πλέον, λίγο πριν την τελευταία στροφή του 2014, αποτελεί σχεδόν αξημέρωτα πρώτο θέμα συζήτησης. Το πολυσυζητημένο κόμμα που σχεδιάζει επιθυμεί να αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο του ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του, με τον ίδιο, να διεκδικεί τη δυναμική επάνοδο του στα πολιτικά πράγματα. Είναι βέβαιο ότι το 2015 θα μπει με τους δημοσιογράφους να χύνουν πολύ μελάνι γράφοντας το όνομα Παπανδρέου, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερο, όταν οι ίδιος αποκαλύψει το όνομα και το σύμβολο του νέου του πολιτικού φορέα.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου με αφορμή τα 40 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, (Sooc)

Στιγμιότυπο από την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, 2014 (Sooc)

Sponsored Post