ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/06/2015 09:00 EEST | Updated 10/06/2015 10:28 EEST

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ

Eurokinissi

Την παραίτησή του υπέβαλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο κ. Ανωμερίτης συναντήθηκε χθες Τρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις αλλαγές στις διοικήσεις των λιμανιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ήδη, τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν προετοιμάσει τις προτάσεις τους για τον ΟΛΠ, του ΟΛΘ αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών, ενώ σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος Ιουνίου.

Για το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών αναμένεται να υπάρξει ανάλογη συνεδρίαση και από το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο βασικός μέτοχος.

Αυτήν τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

Σημειώνεται ότι το προσεχές Σάββατο, 13 Ιουνίου στις 12:00, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ αποφάσισε τη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, με βασικό θέμα την αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο κ. Ανωμερίτης σε συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας υποστήριξε την άποψη πως τα λιμάνια θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post