ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/01/2015 12:58 EET | Updated 16/01/2015 13:01 EET

Τι λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι για το κόμμα του Νίκου Χρυσόγελου

eurokinissi

Σε διευκρινήσεις σχετικά με το κόμμα «Πράσινοι-Αλληλεγγύη» του Νίκου Χρυσόγελου προχώρησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με την οποία ξεκαθαρίζουν ότι οι ίδιοι στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και ουδεμία σχέση έχουν με τον κ. Χρυσόγελο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων

Με αφορμή τη διακαναλική Συνέντευξη τύπου που έδωσε ο συνδυασμός «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», στον οποίο συμμετέχει με το νέο του κόμμα “Πράσινοι-Αλληλεγγύη” ο Νίκος Χρυσόγελος, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι:

Ο Νίκος Χρυσόγελος είχε εκλεγεί το 2009 ευρωβουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος.

Οι δρόμοι μας με τον Νίκο Χρυσόγελο χώρισαν λίγο πριν τις Ευρωεκλογές του 2014, οπότε και σχημάτισε άλλο κόμμα

Το νέο κόμμα “Πράσινοι-Αλληλεγγύη” δεν αναγνωρίζεται ούτε είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν σ' αυτές τις εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μια υποστήριξη που βασίστηκε στην κοινή δέσμευση των δύο πλευρών σε 22 Προγραμματικές προτάσεις για ένα νέο οικολογικό παραγωγικό πρότυπο και μια πράσινη ευρωπαϊκή πολιτική.

Η υποστήριξη αυτή έτυχε θετικής αποδοχής από Ευρωπαίους Πράσινους, τόσο κατά την επίσκεψη στις Βρυξέλες του συντονιστή των ΟΠ, Γιάννη Τσιρώνη, όσο και κατά τη συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με τον Φίλιπ Λάμπερτς στις 13/1, κατά τη διάρκεια της οποίας ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων, δήλωσε: «Μετά από πέντε χρόνια μιας οδυνηρής και μονομερούς πολιτικής, η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή. Είναι ανάγκη να υπάρξει μια στροφή από τη λιτότητα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι επείγον να υπάρξουν λύσεις σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου το ελληνικό δημόσιο χρέος να γίνει βιώσιμο».

Χθες βράδυ τέλος στη Θεσσαλονίκη, ο Πράσινος Ευρωβουλευτής Ernest Utrasun μετέφερε τη στήριξη των Καταλανών Πράσινων ICV στους Οικολόγους Πράσινους και τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας: «Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μάχη όλων των Ευρωπαίων πολιτών ενάντια στην πολιτική της Μέρκελ».

Sponsored Post