ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/01/2015 04:36 EET | Updated 09/01/2015 04:43 EET

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Στο «γαλάζιο στρατόπεδο» Δούνια και Χατζημαρκάκης

EUROKINISSI

Στη πολιτική επιτροπή της ΝΔ που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά οριστικοποιούνται τα γαλάζια ψηφοδέλτια, τα οποία σύμφωνα με τους επιτελείς της Συγγρού θα χαρακτηρίζει η ανανέωση, η πολύπλευρη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία.

 

Η μεταγραφή της Άντζελας Γκερεκου απο το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί ωστόσο να προκαλεί τα καυστικά σχόλια της Χαρίλαου Τρικούπη με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να ανεβάζει στον λογαριασμό του στο Twitter τρεις αναρτήσεις με νόημα:

•Άντζελα Γκερέκου (πριν 4-5 μέρες) : "Γι' αυτό και δεν θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Έχω χρέος να τιμήσω την Παράταξη που με ανέδειξε και κυρίως τους Κερκυραίους που με εμπιστεύτηκαν. Η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς". 

•Άντζελα Γκερέκου (χθές): "Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε ένα κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν."

•Γελάει ο κόσμος με τις ανεμοδούρες. Τέτοιους "Κεντροαριστερούς" της καρέκλας σας τους χαρίζουμε! Εμείς προχωράμε ΜΑΖΙ, ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ. #μαζί_σταθερά #ΠΑΣΟΚ #ekloges2015

Η τελική λίστα των υποψηφίων της ΝΔ αναμένεται πάντως να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της ημέρας με τις πληροφορίες να ανεβάζουν το ποσοστό των υποψηφίων που διεκδικούν για πρώτη φορά την είσοδο τους στη Βουλή στο 55%, ενώ υψηλή είναι και η συμμετοχή των γυναικών και των νέων ατόμων. 

Επιπλέον στα ψηφοδέλτια εντάσσονται άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και επιστημονικών συλλόγων, άνθρωποι της αγοράς, που ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της πραγματικής Οικονομίας, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η τόνωση της απασχόλησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επίσης συμμετέχουν άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών, που μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και τη διασφάλιση μιας καλύτερης επόμενης μέρας. 

Δεν λείπουν ωστόσο και τα λαμπερά ονόματα όπως αυτό του γνωστού μοντέλου και ηθοποιού Νόνης Δούνια που θα πολιτευθεί στην Α' Πειραιά, αλλά και ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφαναδης που κατέλθει στη Σάμο.

Στα χέρια του κ.Σαμαρά βρίσκονται οι τελικές επιλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εκεί όπου διαφαίνεται ότι επικεφαλής θα τεθεί ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θόδωρος Φορτσάκης, σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται και ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν οι Γιώργος Χατζημαρκάκης, Δημήτρης Σταμάτης και ο Σταύρος Παπασταύρου.