Πώς έγιναν δύο εκτελέσεις σε ένα 24ωρο στην Αθήνα. Πρόσωπα-«κλειδιά» αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έγιναν δύο εκτελέσεις σε ένα 24ωρο στην Αθήνα. Πρόσωπα-«κλειδιά» αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.
Alex_Schmidt via Getty Images

Δύο επαγγελματικές εκτελέσεις ανδρών μέσα σε μόλις ένα 24ωρο προκαλούν πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. Η τελευταία έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε καφετέρια με ναργιλέδες στην οδό Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Αρχικά οι εκτελεστές του 25χρονου στάθμευσαν τη μηχανή τους μερικά μέτρα πιο πίσω από το μαγαζί. Και οι δύο φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ στα χέρια τους κρατούσαν ο καθένας από ένα εννιάρι πιστόλι. Ο ένας εκ των δύο φέρεται να είχε μαζί του όπλο τύπου Τοκάρεφ. Το θύμα καθόταν σε ένα τραπέζι κοντά στην είσοδο του καταστήματος μαζί με άλλους τρεις φίλους του, όταν δέχτηκε την πρώτη σφαίρα από απόσταση. Με βάση αστυνομικές πηγές, ο νεαρός άνδρας χωρίς να χάσει χρόνο άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει από τους δολοφόνους του. Το ίδιο έκαναν και οι θαμώνες του καταστήματος που σε κατάσταση σοκ βλέποντας τους δύο εκτελεστές να κυνηγούν τον 25χρονο κατέφυγαν στις τουαλέτες για να κρυφτούν. Εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το θύμα δέχτηκε και άλλες βολές.

Μόλις οι εκτελεστές αποχώρησαν οι φίλοι του τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε ιδιωτική κλινική που βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων. Ωστόσο, αφού τον άφησαν στην κλινική έγιναν... καπνός. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα είχε ακόμη τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε περίπου μισή ώρα αργότερα. Επίσης, έφερε τραύματα στον θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στο χέρι. O 25χρονος που ήταν οργανωμένος οπαδός και μέλος συνδέσμου ομάδας στην Κυψέλη, είχε απασχολήσει για ληστείες και για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τους φίλους του που τον μετέφεραν στην ιδιωτική κλινική, προκειμένου να καταθέσουν.

Η δολοφονία του 25χρονου σημειώθηκε μόλις ένα 24ωρο έπειτα από την εν ψυχρώ εκτέλεση 61χρονου στο Περιστέρι, ο οποίος ήταν γνώριμος των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο δολοφόνος τον «γάζωσε» την ώρα που εκείνος βρισκόταν επάνω στη σταθμευμένη μηχανή του στη συμβολή της λεωφόρου Θηβών με την οδό Τρεμπεσίνας, ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Ο 61χρονος κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε διάφορες, όπως εκβιασμοί και απάτες, ενώ το όνομά του μνημονευόταν σε δικογραφία για μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία σε βάρος του ήταν ελάχιστα και δεν παραπέμφθηκε σε δίκη.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες των εννέα χιλιοστών, δύο βολίδες και ένα θραύσμα βολίδας, που μεταφέρθηκαν για ανάλυση και εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται τον φάκελο της εκτέλεσης του 61χρονου έλαβαν κατάθεση από τις κόρες του θύματος.

Δημοφιλή