Πώς μπορείτε να αγαπήσετε τον εαυτό σας

Αγκαλιάστε τις ατέλειές σας.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Αν πιστεύεις πως το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, είναι σαν να δίνεις συγχωροχάρτι στις αδυναμίες σου, κάνεις λάθος! Μπορείς να αγαπάς τον εαυτό σου και παράλληλα να δουλεύεις για να τον κάνεις καλύτερο.

Και όσο σημαντικό είναι το δεύτερο, άλλο τόσο σημαντικό είναι το πρώτο. Χρειάζεται πολλές φορές να αγαπήσεις τις ατέλειές σου, για να τις βελτιώσεις.

Γιατί όσο κι αν πιστεύεις πως υπολείπεσαι, στην πραγματικότητα κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο δεν μπορεί να κάνει όσα κάνεις εσύ με τον δικό σου τρόπο!

Και αυτή η διαπίστωση είναι μια επαναστατική αφύπνιση για να αποδεχτείς τη μοναδικότητά σου!

Πώς μπορείς, λοιπόν, να αγκαλιάσεις τις ατέλειές σου;

Ξεκίνα με ένα χαμόγελο. Να στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη σου και να χαμογελάς στην αντανάκλασή σου, αγνοώντας τις ανασφάλειες που προσπαθεί να προβάλει το Εγώ σου.

Μίλα στον εαυτό σου με θετικές λέξεις. Ψιθύρισε μια μοναδική φράση που σε αναπτερώνει κάθε φορά που χρειάζεσαι ενθάρρυνση. Θυμήσου ότι είσαι ο πιο πολύτιμος σύμμαχός σου.

Μείνε μακριά από τοξικά περιβάλλοντα που σε εμποδίζουν να εκφραστείς γιατί τέτοια περιβάλλοντα υπονομεύουν τις προσπάθειές σου για ανάπτυξη. Μην αφήνεις τα τοξικά άτομα (ακόμα κι αν ανήκουν στην οικογένειά σου) να προβάλλουν τις επιφυλάξεις και τους φόβους τους πάνω σου.

Μην κρίνεις για να μην κριθείς. Αν είσαι δεκτική στο διαφορετικό και δεν επικρίνεις τους άλλους, και εκείνοι θα είναι λιγότερο αυστηροί μαζί σου.

Το να είσαι μοναδικός δεν είναι δικαιολογία για να μένεις πίσω και να επιμένεις στην αποτυχία. Αν σου λείπει κάτι, είτε αυτό είναι επαγγελματικό είτε προσωπικό, προσπάθησε να συμπληρώσεις τα κενά και να γίνεις το άτομο που θέλεις να γίνεις.