Πώς μπορούν οι σχέσεις μας να πετύχουν

Κανείς δεν είναι προγραμματισμένος να μείνει μόνος του.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Κάθε εμπόδιο είναι ένα νέο σκαλί ανάπτυξης στη ατελείωτη σκάλα της αυτοβελτίωσης.

Κάθε πρόκληση μάς φέρνει μπροστά στην ευθύνη που έχουμε να υποστηρίξουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Όσο πιο πολύ δουλεύουμε με τον εαυτό μας, τόσο πιο πολύ αναβαθμίζουμε την ποιότητά του, αλλά και ως... ωστικό κύμα συμπαρασύρουμε και την ποιότητα των ανθρώπων που έλκουμε γύρω μας.

Βοηθώντας τον εαυτό μας να πάρει το δρόμο του, βοηθάμε και τους άλλους να εμπνευστούν φωτίζοντας και τον δικό τους δρόμο. Όλα παίρνουν το δρόμο τους όταν κατανοήσουμε βαθιά ότι όλα ξεδιπλώνουν, άμεσα ή έμμεσα, ορατά ή στο...παρασκήνιο, την απίστευτη δυναμική του εαυτού μας!

Η αγάπη έχει θέσεις για όλους. Κανείς δεν αποκλείεται και κανείς δεν είναι προγραμματισμένος να μείνει μόνος του.

Ας αναλάβουμε, λοιπόν, την ευθύνη να είμαστε πάντα στην ώρα μας και προετοιμασμένοι για να τη ζήσουμε σωστά, στηριζόμενοι στον αυτοσεβασμό, τον αυτοθαυμασμό, την αυτοεκτίμηση και τη δημιουργικότητα.

Ας αλλάξουμε επίπεδο, ας μπούμε στη δράση, ας χαμογελάσουμε στο καινούριο που έρχεται και ας κλείσουμε οριστικά πίσω μας την πόρτα στην τοξικότητα και το παλιό κατεστημένο των σχέσεών μας!

Χρειάζεται κόπος για να ανταμειφθούμε, γιατί η εξέλιξη μέσα από την αγάπη είναι το πιο εύκολο και συνάμα το πιο δύσκολο ζητούμενο.

Ας ανοίξουμε, λοιπόν, την καρδιά μας στη νέα πραγματικότητα που όχι μόνο θέλουμε, αλλά και σχεδιάζουμε με ενέργεια και δράση να ζήσουμε!