ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/12/2017 08:30 EET | Updated 19/12/2017 08:36 EET

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες- τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Χαμηλές θερμοκρασίες καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα

Eurokinissi

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται την Τρίτη στα ημιορεινά της ανατολικής Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί για αρκετές από τις επόμενες ημέρες.

Την Τετάρτη αναμένονται σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα νότια θαλάσσια και παράκτια τμήματα της χώρας και χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά, τα ηπειρωτικά ημιορεινά και παροδικά στα βόρεια πεδινά. Στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό κατά τόπους ισχυρό στα κεντρικά και βόρεια.

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα νότια θαλάσσια και παράκτια τμήμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ηπειρωτικά ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, καθώς θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Την Παρασκευή αναμένονται στα νότια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους ισχυρό.

Για το Σάββατο και την Κυριακή, Παραμονή Χριστουγέννων, αναμένονται στα νότια αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά της Κρήτης και γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών και χιονοπτώσεων στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, με παγετό κατά τόπους στα βόρεια.

Όσον αφορά στα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, θα έχουμε «ήλιο με δόντια»- δηλαδή λιακάδα μεν, με χαμηλές θερμοκρασίες δε.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό στο Δελτίο Καιρού