Πόσες φορές πρέπει να βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα; Οι επιστήμονες δίνουν την απάντηση

Είναι κλισέ πλέον η φράση «ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» καθώς είναι εδώ και πολλά χρόνια επιβεβαιωμένο. Στα πρόσωπα των αγαπημένων μας κατοικίδιων φαίνεται η λαχτάρα να ασχοληθούμε μαζί τους. Εμείς τι κάνουμε όμως; Οι περισσότεροι, πιο πολύ από βαρεμάρα και όχι από αδιαφορία, βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα μια φορά τη μέρα. Αρκεί όμως; Οι κτηνίατροι δίνουν τη λύση.

Σύμφωνα με το Bustle που επικαλέστηκε γνώμες κτηνιάτρων, ένας σκύλος χρειάζεται από μισή έως δυο ώρες καθημερινή άσκηση. Στη χειρότερη περίπτωση απαιτούνται δυο περίπατοι 15λεπτης διάρκεια, ενώ το ικανοποιητικό είναι το λιγότερο δυο μισάωρες διαδρομές. Οι περίπατοι όμως εξαρτώνται και από τη ράτσα του σκύλου.

Τα μεγαλύτερα σκυλιά είναι λογικό να χρειάζονται περισσότερη άσκηση από τα μικρότερα. Συνεπώς, τα πρώτα χρειάζονται κατά μέσο μια ώρα άσκηση καθημερινά, ενώ τα μικρότερα αρκούνται και με μισή.

Και προφανώς δεν εξαιρούνται τα σκυλιά που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία. Και αυτά χρειάζονται τη βόλτα τους σε καθημερινή βάση, περίπου μιας ώρας καθημερινά. Όσο για τα σκυλιά με κινητικά προβλήματα, εκτός από μια ώρα άσκηση την ημέρα, χρειάζεται και υπομονή. Πρέπει να αφιερώνεται χρόνος για τις ιδιαίτερες ανάγκες των κατοικίδιων μας.

Και τι γίνεται με τους εργασιομανείς ιδιοκτήτες; Η τεχνολογία προχωρά. Μπαίνουν πια σε εφαρμογή συσκευές που θα εξασφαλίζουν την προστασία του σκύλου σας. Ήδη τα πρώτα drones είναι διαθέσιμα για αυτούς που «ξεχνούν να γυρίσουν σπίτι».

Πηγή: Bustle