Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο Κάρολος απογοητεύτηκε με τη γέννηση του Χάρι, ήθελε κορίτσι

Ηχητικά ντοκουμέντα καταγράφηκαν από την Νταϊάνα τη δεκαετία του 1990 κατά τη διάρκεια συνομιλιών με βιογράφο.
via Associated Press

Στη δημοσιότητα έρχονται αγνωστα μέχρι σήμερα ηχητικά ντοκουμέντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα στα οποία υποστηρίζει ότι ο βασιλιάς Κάρολος είπε ότι ήταν «απογοητευμένος» όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Χάρι επειδή «θέλαμε κορίτσι».

Το ηχητικό υλικό καταγράφηκε από την ίδια την πριγκίπισσα τη δεκαετία του 1990 κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της με τον βιογράφο της Άντριου Μόρτον, ο οποίος στη συνέχεια εξέδωσε το μπεστ σέλερ Diana: Her True Story.

Αποσπάσματα των ντοκουμέντων αυτών, τα οποία πρόκειται να προβληθούν σε επερχόμενο ντοκιμαντέρ, κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ μόλις μία ημέρα μετά την 26η επέτειο από τον θάνατο της Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ.

Η Νταϊάνα ισχυρίζεται ότι ο Κάρολος είπε στη μητριά της Ρέιν Σπένσερ κατά τη βάφτιση του πρίγκιπα Χάρι το 1984: «Είμαστε τόσο απογοητευμένοι, θέλαμε ένα κορίτσι».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η κόμισσα Σπένσερ τότε «τον ταρακούνησε» και του είπε ότι θα έπρεπε «να συνειδητοποιήσει ότι είσαι τυχερός που έχεις ένα παιδί», πρόσθεσε η Νταϊάνα.

Το επερχόμενο ντοκιμαντέρ αποτελεί συνέχεια της παραγωγής του 2017Diana: In Her Own Words.

Ο Τομ Τζένινγκ, παραγωγός και των δύο ντοκιμαντέρ, δήλωσε στο ABC: «Όταν βγήκε η πρώτη ταινία, ο κόσμος έμεινε έκπληκτος γιατί δεν είχε ξανακούσει την Νταϊάνα να μιλάει έτσι.

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα στυλ αφήγησης που είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά νομίζω ότι είναι ό,τι πιο κοντινό στην αλήθεια που μπορείς να έχεις, επειδή τίποτα δεν μπαίνει στο δρόμο σου. Είναι σημαντικό ως μέρος της κληρονομιάς της Νταϊάνα να επιτραπεί να ακουστούν περισσότερες από αυτές τις κασέτες».

Η πριγκίπισσα ηχογράφησε επτά ώρες ενώ ήταν ακόμη παντρεμένη με τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος ήταν τότε ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

via Associated Press

Ωστόσο, δεν ακούστηκε όλος ο ήχος στο ντοκιμαντέρ του 2017.

Η νέα παραγωγή αναμένεται να ακουστεί στις αρχές του 2024.

Ένα άλλο απόσπασμα αποκαλύπτει το μίσος της Νταϊάνα για τη μητριά της. Ακούγεται να λέει: «Ήμουν τόσο θυμωμένη. Της είπα: «Σε μισώ τόσο πολύ. Μακάρι να ήξερες πόσο πολύ σε μισούσαμε όλοι μας για όσα έκανες». «Κατέστρεψες το σπίτι, ξόδεψες τα λεφτά του μπαμπά». Είπα ό,τι μπορούσα και η Ρέιν είπε: «Δεν έχεις ιδέα πόσο πόνο πέρασε η μητέρα τον πατέρα σου». Είπα, «Πόνο, Ρέιν; Αυτή είναι μια λέξη που δεν ξέρεις καν πώς να συσχετίσεις». «Στη δουλειά μου και στον ρόλο μου, βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν όπως δεν έχεις δει ποτέ. Και εσύ το αποκαλείς αυτό πόνο;» Είπα, «έχεις πολλά να μάθεις»».

Το βιβλίο του κ. Μόρτον, το οποίο εκδόθηκε αρχικά το 1992, αφηγείται την «αληθινή» ιστορία του γάμου της Νταϊάνα με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος, αντίθετα με τη δημόσια εικόνα της εποχής εκείνης, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Δημοφιλή