ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/10/2019 10:20 EEST

Προδρόμου: Η Τουρκία έχει εισβάλει στα ύδατα της Κύπρου

Δηλώσεις του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου για τις παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ.

ASSOCIATED PRESS

«Είναι μια εισβολή στα ύδατα της Κύπρου, σίγουρα, η οποία το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι αμφισβητεί και παρεμποδίζει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας για την τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως σημείωσε ο κ. Προδρόμου, επεισόδιο είναι και όταν μπαίνουν τουρκικά πλοία σε οριοθετημένο τεμάχιο, ενώ συμπλήρωσε πως το ευρωπαϊκό συμβούλιο έχει αποφασίσει ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις δραστηριότητες της Άγκυρας «και έχουν ληφθεί και αποφάσεις που ισχύουν». Ακόμη, όπως είπε, τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα επισκεφθεί τη Λευκωσία.

Σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού γεωτρυπάνου «Γιαβούζ», είπε πως παρακολουθούνται στενά από την Κυπριακή Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι «ένα από τα μέτρα που πήρε έγκαιρα η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν να αποτρέψει άλλες εταιρίες με τεχνογνωσία να συνεργαστούν (με την Τουρκία) και φαίνεται ότι αυτό έχει αποτέλεσμα».

Sponsored Post