ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/03/2015 05:26 EET | Updated 13/03/2015 05:26 EET

Στις 18.00 η ορκωμοσία του Προκόπη Παυλόπουλου

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras, right, welcomes conservative former interior minister Prokopis Pavlopoulos at Maximos Mansion in Athens, Tuesday, Feb. 17, 2015. Pavlopoulos, 64, on whose watch authorities failed to contain Greece's worst riots in decades, was named Tuesday as the government-backed candidate for the ceremonial position of Greek president. Pavlopoulos, law professor, must be approved by Parliament, in a special process that can take up to three votes. (AP Photo/Eurokinissi, Giorgos Kontarinis) GREECE OUT

Για τις 18.00 έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του Προκόπη Παυλόπουλου, νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Ακολούθως ο ίδιος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ κατόπιν θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το Σάββατο το πρωί, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων του Πρωθυπουργού, της Προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Αρχηγών των Αναγνωρισμένων από τον κανονισμό της Βουλής Πολιτικών Κομμάτων και των Κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.