Ψάχνετε δουλειά; Η Τασμανία αναζητά φροντιστή γουόμπατ, παρατηρητή άστρων και οργανωτή οστρακοειδών

Παρότι οι θέσεις προσφέρονται αμισθί, όσοι θα επιλεγούν θα έχουν όλα τους τα έξοδα -ταξίδι, διαμονή, διατροφή- πληρωμένα.
Anne Schneyder / 500px via Getty Images

Η Τασμανία έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία «περίεργων θέσεων εργασίας» για να τονώσει τον τουρισμό κατά τους χειμερινούς μήνες της.

Το νησί προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη μοναδική ευκαιρία να εγκαταλείψουν για λίγο την πλήξη της εργασιακής καθημερινότητας για συναρπαστικές δραστηριότητες της off-season άγριας φύσης.

Μεταξύ των προσφερόμενων ειδικοτήτων περιλαμβάνονται οι θέσεις ερευνητή παραφυσικών φαινομένων, φροντιστή γουόμπατ, παρατηρητή αστεριών και οργανωτή οστρακοειδών, αναφέρει το BBC.

Παρότι οι θέσεις προσφέρονται αμισθί, οι εθελοντές που θα επιλεγούν θα έχουν όλα τους τα έξοδα -ταξίδι, διαμονή, διατροφή- πληρωμένα.

Ο ρόλος του ερευνητή παραφυσικών φαινομένων είναι εθελοντικός και διαρκεί μόνο μία ημέρα, διευκρινίζει η αρμόδια υπηρεσία Τουρισμού της Τασμανίας. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την «ιστορία και το μυστήριο» και περιλαμβάνει την ανίχνευση παραφυσικής δραστηριότητας με τη χρήση του «πιο σύγχρονου εξοπλισμού για το κυνήγι φαντασμάτων» στο Willow Court, ένα από τα παλαιότερα άσυλα της Αυστραλίας.

Άλλη μία προσφερόμενη θέση είναι εκείνη του «οργανωτή στρειδιών», η οποία περιλαμβάνει τη διαλογή, τον καθαρισμό, την κατηγοριοποίηση, αλλά και τη γευσιγνωσία (και μόνο για λόγους «ελέγχου ποιότητας» όπως διευκρινίζεται) των ολόφρεσκων στρειδιών που αλιεύονται από τον κόλπο Great Oyster Bay.

Αναζητούνται ακόμη «παρατηρητές άστρων» που θα συνδράμουν στο έργο χαρτογράφησης του νυχτερινού ουράνιου θόλου από την Αστρονομική Εταιρεία της Τασμανίας, κυνηγοί τρούφας, «ψιθυριστές κρασιού» που θα πρέπει να μιλούν στ’ αμπέλια, συνοδοί γουόμπατ για τις πρωινές βόλτες των ενδημικών μαρσιποφόρων, θερμαστές σάουνας που θα καλούνται να κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία στις ξύλινες σάουνες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τουρισμού της Τασμανίας, 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το νησί πέρυσι - περισσότεροι σε σχέση με το 2022, αλλά λιγότεροι από το 1,35 εκατομμύριο επισκεπτών του 2019, πριν από την πανδημία.

Ο χειμώνας διαρκεί από τον Μάιο έως τον Αύγουστο στην Τασμανία, όπου οι θερμοκρασίες συνήθως πέφτουν μεταξύ 3-11C, δήλωσε ο Tourism Tasmania.

Δυστυχώς για τους ενδιαφερόμενους του κόσμου, αίτηση μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι ενήλικοι της Αυστραλίας, καλούμενοι να εξηγήσουν σε λιγότερο από 50 λέξεις γιατί επιλέγουν μία από τις «αλλόκοτες δουλειές» έναντι της δικής τους.

«Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γνωρίζουμε ότι οι Αυστραλοί αναζητούν μια ώθηση ευεξίας και ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Lindene Cleary, επικεφαλής μάρκετινγκ της υπηρεσίας Τουρισμού.

Μόνο οι ενήλικες κάτοικοι που ζουν επί του παρόντος στην Αυστραλία δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για τις θέσεις εργασίας και πρέπει να εξηγήσουν γιατί θέλουν να κάνουν ένα διάλλειμα από τις δουλειές τους με μία από τις «περίεργες θέσεις εργασίας» με λιγότερο από 50 λέξεις.

Δημοφιλή