Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης

Με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση ψήφισαν όχι.

Στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ παρόντες ήταν 292 βουλευτές και υπερψηφίστηκε από τους 154 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ καταψηφίστηκε από 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Την τροπολογία καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ενώ την υπερψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί πριν από τη Eurogroup της 21ης Ιουνίου, που κρίνει την ολοκλήρωση του προγράμματος και το ζήτημα του χρέους.

Η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ενώ την παράσταση έκλεψε η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Δημοφιλή