ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/05/2021 15:06 EEST

Ραφήνα: Προσπάθησε να αρπάξει 12χρονο κορίτσι με το αυτοκίνητό του

”Γεια σου κούκλα, θέλεις να σε πάω κάπου;” είπε στο κορίτσι που επέστρεφε στο σπίτι με το ποδήλατό της.

123ducu via Getty Images
girl foots on the pedal selective focus

Πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει ένα δωδεκάχρονο κορίτσι τα λεπτά, που βίωσε το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι με το ποδήλατό της. Ένας 48χρονος άνδρας, την ακολουθούσε σε μεγάλο μέρος της διαδρομής της με το αυτοκίνητό του και επιχείρησε να την πείσει να μπει μέσα σε αυτό, αλλά όταν αυτή αρνήθηκε έγινε απειλητικός.

Από το τζάμι του συνοδηγού, το οποίο είχε κατεβασμένο, μιλούσε στο ανήλικο κορίτσι και -όπως περιγράφεται- της είπε: ”Γεια σου κούκλα, θέλεις να σε πάω κάπου;”. Η 12χρονη αρνήθηκε και του ζήτησε να την αφήσει ήσυχη και τότε εκείνος με αυστηρό ύφος της είπε ”Μπες μέσα στο αμάξι”, κουβέντα που επανέλαβε αρκετές φορές.

Το παιδί με το ποδήλατο αναγκάστηκε να αλλάξει δρομολόγιο, ακόμα και να μπει ανάποδα σε μονόδρομο, αλλά εκείνος επέμεινε να την ακολουθεί, μέχρι που τρόμαξε η 12χρονη, άφησε το ποδήλατο και ζήτησε βοήθεια από διερχόμενους οδηγούς.

Μόνον τότε ο 48χρονος απομακρύνθηκε, αλλά οι πολίτες έδωσε την περιγραφή του αυτοκινήτου και τον αριθμό κυκλοφορίας του στην Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα μισή ώρα αργότερα πλήρωμα να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, τα οποία προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του, ενώ ο ίδιος άνδρας είχε ακολουθήσει και στο παρελθόν τη 12χρονη, σύμφωνα με την κατάθεση των γονέων της.