Ράμα: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την ιδιωτική επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «μάλλον περιττή», την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σε μία ιδιωτική επίσκεψη, κθώς θα παρευρεθεί στο κλειστο γυμναστήριο του Γαλατσίου, σε μια συνάντηση συμπατριωτών του.

Η επίσκεψη Ράμα, ο οποίος δεν θα συναντηθεί με κανένα μέλος της κυβέρνησης ή άλλου κόμματος,γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με πάνω από 1.000 αστυνομικούς να είναι επί ποδός.

Στον απόηχο της πρώτης επίσημης τοποθέτησης της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τη χαρακτήρισε «μάλλον περιττή», ο Ράμα απάντησε προ ημερών στις επικρίσεις που δέχθηκε με ανάρτησή του στο Χ.

«Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό» ανέφερε στην ανάρτησή του.

«Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους.

Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12 (Μαΐου), δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας.

Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας για αυτούς και για το Όραμα για την Αλβανία 2030. Αυτό έχει μόνο να κάνει με την επίσκεψή μου στη φίλη γείτονα Ελλάδα».

Δημοφιλή