ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/11/2019 12:38 EET

Ραντεβού Τσίπρα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί στου Ψυρρή

Είχε μείνει μυστικό, με προτροπή της ηγεσίας.

ΣΥΡΙΖΑ

Ποτάκι και ελαφρό φαγητό είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε σε μαγαζί στου Ψυρρή και είχε μείνει μυστικό με προτροπή της ηγεσίας προκειμένου να μην μπουν κάμερες– γι’ αυτό η συνηθέστερη φράση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χθες ήταν το «δεν το έμαθες από εμένα»!

 

ΣΥΡΙΖΑ
 

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τα πάντα, ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την άνοιξη! Στην Κουμουνδούρου είναι ενήμεροι για τις φήμες ότι στον Κ. Μητσοτάκη υπάρχει εισήγηση να προσφύγει σε κάλπες με αφορμή την προεδρική εκλογή ή μία κρίση στη ΝΔ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι η ΝΔ θα επιχειρήσει να «κάψει» την απλή αναλογική με πρόωρες εκλογές. Παραδέχονταν όμως ότι αυτό δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, καθώς θα επαναφέρει την πολιτική ανωμαλία.

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στο μαγαζί που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 08:30 το βράδυ, ενώ οι πρώτοι βουλευτές είχαν ξεκινήσει να φθάνουν από τις οχτώ. Οι περισσότεροι βουλευτές προτίμησαν λευκό κρασί.

Σε χαλαρό κλίμα, ο κ. Τσίπρας έβγαλε δεκάδες selfie με τους βουλευτές, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τους νεοεκλεγέντες.

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

Κάλεσε μάλιστα όλους τους βουλευτές να αναλάβουν πρωτοβουλίες στις περιφέρειές τους για εγγραφή μελών στην πλατφόρμα isyriza.gr και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεύρυνση του κόμματος.

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από όλα τα πηγαδάκια που είχαν σχηματίσει οι βουλευτές. Συζήτησαν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, για τις μέχρι στιγμής κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις παλινωδίες της ΝΔ στο προσφυγικό και την υποκριτική στάση που υιοθέτησε προεκλογικά, η οποία την έχει φέρει σήμερα αντιμέτωπη με αντιδράσεις από γαλάζιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ανά την επικράτεια.

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συζητήσεις και στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό, καθώς από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες διαψεύδονται μία προς μία οι υποσχέσεις της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για ελαφρύνσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και τη μεσαία τάξη.

Sponsored Post