Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο υπουργείο Εξωτερικών

Εγιναν 17 προσαγωγές.

Εισβολή στο υπουργείο Εξωτερικών, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα, ζητώντας την απελευθέρωση των εννέα Κούρδων που κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα πέταξαν τρικάκια στον προαύλιο χώρο του υπουργείου με σύνθημα «Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας» , ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου και έγιναν 17 προσαγωγές.

Παράλληλα, συμφωνα με πληροφορίες, στη διασταύρωση των οδών Καλλιδρομίου και Ιουστινιανού, ομάδα πέντε ατόμων άρχισε να προκαλεί φθορές σε αστυνομικό όχημα, πριν καν προλάβουν να αντιδράσουν τα μέλη του πληρώματος.

Με γρήγορες κινήσεις οι αναρχικοί έσπασαν τα τζάμια από το περιπολικό και έσπευσαν να τραπούν σε φυγή, τρέχοντας στα στενά των Εξαρχείων.

Σημειώνεται ότι η νέα εισβολή στον προαύλιο χώρο του υπουργείου πραγματοποιήθηκε ξανά σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.

Δημοφιλή