ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2019 14:02 EET

Ρωσία: Έκανε τον γιατρό με πλαστό δίπλωμα, 20 χρόνια μετά τη φρικτή δολοφονία συμμαθητή του

Μια υπόθεση που παραπέμπει σε ταινία τρόμου...

joshblake via Getty Images

Σε κινηματογραφικό θρίλερ παραπέμπει η υπόθεση ενός άνδρα που παρίστανε, με πλαστό πτυχίο, τον γιατρό σε κλινική στην πόλη Τσελιαμπίνσκ στη Ρωσία, έχοντας μάλιστα διαπράξει φρικτή «τελετουργική» δολοφονία συμμαθητή του 20 χρόνια πριν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, ο άνδρας, που ταυτοποιήθηκε ως Μπόρις Κοντρασίν, εργαζόταν σε μια από τις κλινικές της πόλης από τον Νοέμβριο, και συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα για πλαστά έγγραφα ως προς τις ιατρικές του σπουδές, καθώς και για κατοχή παράνομων ουσιών στο διαμέρισμά του.

Ωστόσο, η υπόθεση πάει πολύ παραπέρα, καθώς, όπως προέκυψε, ο άνδρας αυτός πριν από περίπου 20 χρόνια, σε ηλικία 16 ετών, είχε δολοφονήσει έναν συμμαθητή του σε έναν φρικτό, «τελετουργικό» φόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας το 2000, ήταν αρκετά «περίεργος» ως μαθητής, με έντονο ενδιαφέρον για τη μαύρη μαγεία και τον αποκρυφισμό, αυτοαποκαλούνταν «βαρόνος φον Γκίντσελ» (πάντως θεωρείται πως όντως είχε σχέσεις με την παλιά αριστοκρατία) και ζούσε με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ψυχίατρος.

 

 

Αν και δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο σχολείο, είχε πρόσβαση στα ισχυρά φάρμακα του πατέρα του, τα προμήθευε σε συμμαθητές του. Εν τέλει, ένας από αυτούς έγινε θύμα του. Σύμφωνα με αναφορές, ο Κοντρασίν τον είχε φέρει στο διαμέρισμά του, όπου τον σκότωσε με υπερβολική δόση ηρεμιστικού. Μετά τον διαμέλισε, γεύτηκε το συκώτι του και αφαίρεσε την καρδιά του, από την οποία τράβηξε το αίμα και το ήπιε μέσα σε ένα ασημένιο κύπελλο. Ακόμη, έβγαλε τα μάτια του συμμαθητή του και έκοψε τα χέρια του, τα οποία διατήρησε ως απόδειξη μιας «συμφωνίας με δαίμονες».

Παρόλα αυτά, δεν εξαφάνισε το πτώμα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κριθεί παράφρων στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να κλειστεί για 10 χρόνια σε ίδρυμα.

Παραμένει ασαφές τι ακριβώς αποκάλυψε τον επίδοξο «βρικόλακα» στον νέο ρόλο του, καθώς τα ΜΜΕ έχουν δώσει αντικρουόμενες αναφορές- κάποια έχουν αναφέρει πως τον αναγνώρισε πρώην συμμαθητής του, ενώ άλλα είπαν ότι ψυχίατρος που γνώριζε την περίπτωσή του βρήκε το προφίλ του online. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν δραστήριος στα social media, χρησιμοποιώντας ξανά το όνομα «Γκίντσελ».