Ρωσία: Τα McDonald's ανοίγουν ξανά με άλλο όνομα και νέα ιδιοκτησία

Η επωνυμία τους πλέον θα είναι «Vkusno & tochka».
Φωτογραφία αρχείου: Κατάστημα Μc Donald's σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα.
Φωτογραφία αρχείου: Κατάστημα Μc Donald's σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα.
Jon Hicks via Getty Images

Τα ταχυγαφεία McDonald’s από σήμερα υποδέχοντια και πάλι τους πελάτες τους στη Μόσχα υπό νέα ιδιοκτησία και με την επωνυμία ‘Vkusno & tochka’, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Νόστιμο – τελεία και παύλα».

Το γεγονός αποτελεί για τη Ρωσία μια νέα αρχή για τον κλάδο γρήγορης εστίασης, αφού μετά την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» -όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα- στην Ουκρανία, ο αμερικανικός κολοσσός fast-food «γύρισε την πλάτη» του στη χώρα. Αρχικά θα λειτουργήσουν ξανά 15 εστιατόρια μέσα και γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η επανέναρξη της λειτουργίας των εστιατορίων αυτών, τρεις δεκαετίες ύστερα από τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος McDonald’s στη Μόσχα, αποτελεί τεστ για το αν και σε ποιο βαθμό η ρωσική οικονομία μπορεί να γίνει αυτάρκης και να αντέξει τις κυρώσεις της Δύσης.

Ο Όλεγκ Παρέβ, διευθύνων σύμβουλος της Vkusno & tochka, δήλωσε ότι η εταιρία σκοπεύει να ξανανοίξει 200 εστιατόρια στη Ρωσία έως τα τέλη Ιουνίου και συνολικά 850 έως τα τέλη του καλοκαιριού.

«Στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να μην εντοπίσουν διαφορά είτε στην ποιότητα είτε στην ατμόσφαιρα», δήλωσε ο Παρέβ, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στον χώρο του πρώτου εστιατορίου των McDonald’s που άνοιξε στη Μόσχα το 1990.

Ο Αλεξάντερ Γκοβόρ, ο νέος ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, δήλωσε ότι η εταιρία απασχολεί 51.000 υπαλλήλους. «Η εταιρία μου ζήτησε, πρώτα απ’ όλα, να κρατήσω τους υπαλλήλους, να δώσω στον κόσμο δουλειά. Και αυτό πρόκειται να κάνω», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ.