ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2018 16:21 EET

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεκάδες οι Ρώσοι νεκροί στη Συρία, αλλά δεν ήταν στρατιωτικοί

Stringer . / Reuters

Κατά την διάρκεια πρόσφατων μαχών που διεξήχθησαν στην Συρία (και συγκεκριμένα στο Ντέιρ Εζόρ) σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες Ρώσοι πολίτες και πολίτες από χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών), όμως δεν ήταν στρατιωτικοί, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Ρωσία και νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Την προηγούμενη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι περίπου 300 άνδρες που εργάζονταν για λογαριασμό ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας που έχει διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου σε μάχη με τις δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ.

Πριν από μερικές ημέρες, σε προγενέστερη ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι στην ίδια μάχη μπορεί να σκοτώθηκαν πέντε Ρώσοι πολίτες, ενώ είχε χαρακτηρίσει «παραπληροφόρηση» τις πληροφορίες που μετέδιδαν ξένα ενημέρωσης για εκατοντάδες νεκρούς.

Στις αρχές Φεβρουαρίου το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS είχε μεταδώσει ότι Ρώσοι πολίτες που είχαν ενταχθεί στα ένοπλα τμήματα των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων- οι οποίες στις 7 Φεβρουαρίου φέρονται να επιτέθηκαν στο επιτελείο των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» κοντά στον οικισμό Χασάμ στην συριακή επαρχία Ντέιρ –Ελ –Ζορ, οι οποίες υποστηρίζονται από τις δυνάμεις της συμμαχίας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ - δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις της συμμαχίας στη Συρία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost