Ρώσος προγραμματιστής μετέτρεψε Boeing 737 σε μια εκπληκτική πολυτελή βίλα (βίντεο)

Η μεταφορά του αεροσκάφους από την τοποθεσία του στο Μπαλί σε μια κορυφή βράχου αρκετά χιλιόμετρα μακριά δεν ήταν εύκολη υπόθεση.
Michel Porro via Getty Images

Βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου στην παραλία Nyang-Nyang στο Μπαλί, 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το εκπληκτικό Private Jet Villa by Hanging Gardens είναι ίσως το πιο όμορφα ανακαινισμένο τζετ Boeing 737 στον κόσμο.

Η μετατροπή παλαιών αεροπλάνων δεν είναι κάτι νέο. Τα έχουμε δει να μετατρέπονται σε σπίτια, εστιατόρια ή ακόμα και μουσεία, αλλά αυτό που κατάφερε να κάνει ο προγραμματιστής Felix Demin με ένα Boeing 737 στο νησί του Μπαλί είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου.

Κατάφερε να μετατρέψει το γιγαντιαίο αεροσκάφος σε μια πολυτελή βίλα δύο υπνοδωματίων σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός βράχου με θέα στην εμβληματική ακτογραμμή του Μπαλί.

Το έργο ήταν τρία χρόνια στα σκαριά και περιελάμβανε αρκετές υλικοτεχνικές προκλήσεις, από τη μεταφορά του τζετ στην εκπληκτική τοποθεσία του έως την ίδια τη μετατροπή.

Ευτυχώς, ο Demin κατάφερε να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια και σήμερα, το Private Jet Villa by Hanging Gardens είναι ένα από τα πιο περιζήτητα καταλύματα στο νησί της Ινδονησίας, παρά τις απότομες νυχτερινές τιμές του.

«Ακόμα και πριν το αγοράσω, σκέφτηκα ότι ήταν δυνατόν να το μετατρέψω σε κάποιο είδος μοναδικού αντικειμένου και αποφάσισα να επικεντρωθώ στη δημιουργία μιας βίλας», δήλωσε ο Demin στο CNN, πριν εξηγήσει ότι βρήκε περίπου 20 παρόμοια αεροπλάνα που βρίσκονταν μόνο στην Ινδονησία κατά την αναζήτησή τους.

Ο Demin κατέληξε τελικά σε ένα Boeing 737 που είχε αγοραστεί από έναν επενδυτή στην Ινδονησία και συμφώνησε να το αγοράσει.

Ωστόσο, η μεταφορά του αεροσκάφους από την τοποθεσία του στο Μπαλί σε μια κορυφή βράχου αρκετά χιλιόμετρα μακριά δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

«Έπρεπε να το αποσυναρμολογήσουμε αφού συμβουλευτήκαμε την ομάδα της Boeing», εξηγεί. «Ξεβιδώσαμε 50.000 βίδες».

Σύμφωνα με τον Demin, ο οποίος ζει στο Μπαλί εδώ και περίπου οκτώ χρόνια, η όλη διαδικασία χρειάστηκε περίπου δύο μήνες σχεδιασμού, ενώ η πραγματική μεταφορά, στην οποία συμμετείχαν δύο γερανοί, μια τεράστια πλατφόρμα, διάφοροι ειδικοί και αστυνομική συνοδεία, διήρκεσε συνολικά πέντε ημέρες.

«Ήταν οι πιο άυπνες πέντε ημέρες της ζωής μου», λέει, προσθέτοντας ότι μεγάλο μέρος της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε τη νύχτα.

Το πιλοτήριο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο μπάνιο με πρόσθετα φινιστρίνια.

Το μοναδικό έργο έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, γεγονός που οδήγησε σε μερικά μάλλον ασυνήθιστα περιστατικά στο έδαφος.

«Μια μέρα ήρθα και είδα έναν σπασμένο φράχτη και 150 άτομα να κάθονται στο αεροπλάνο μας», λέει ο Demin, πριν περιγράψει πώς ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς έφυγε κάποτε από το φτερό του αεροπλάνου.

Αν και ο Demin τονίζει ότι το αεροσκάφος έχει περάσει από πολυάριθμους ελέγχους ασφαλείας, η ασταθής θέση του, καθώς και οι διάφορες εικόνες που μοιράστηκαν με influencers να περπατούν κατά μήκος της φτερού ή με τα πόδια τους να κρέμονται έξω από την πόρτα του αεροπλάνου, έχουν σίγουρα προκαλέσει εντύπωση.

Ο Demin εξηγεί ότι στον βράχο έχει τοποθετηθεί ένα φράγμα για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, λέει ότι είχε πρόβλημα να προσλάβει κάποιον για να εγκαταστήσει ένα γυάλινο φράγμα σε μια πτέρυγα που είναι τοποθετημένη πάνω από έναν γκρεμό.

«Το μείζον ζήτημα είναι το γυάλινο φράγμα κατά μήκος του περιγράμματος του ίδιου φτερού και κατά μήκος του περιγράμματος του βράχου», λέει, παραδεχόμενος ότι «όλοι φοβούνται να το κάνουν».

«Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες με αυτό, ιδίως με τα φτερά. Όμως θα το κάνουμε ούτως ή άλλως, μόλις βρούμε κάποιον που θα είναι αρκετά γενναίος για να το εφαρμόσει».

Μετά από χρόνια επίπονης εργασίας για το έργο, ο Demin ανυπομονεί αφάνταστα να υποδεχτεί επιτέλους τους επισκέπτες στη βίλα του ιδιωτικού τζετ, η οποία είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πόρτες της τον Απρίλιο.

Έρχεται ένα χρόνο μετά την αναγέννηση ενός παροπλισμένου τζετ της British Airways ως μοναδικού χώρου εκδηλώσεων προς ενοικίαση με έδρα το ιδιόκτητο αεροδρόμιο Cotswold στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, το Jumbo Stay Hotel, ένα πρώην Boeing 747 που μετατράπηκε σε ξενώνα-ξενοδοχείο, άνοιξε κοντά στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης στη Σουηδία το 2009.

Δημοφιλή