ΔΙΕΘΝΕΣ
18/09/2019 12:27 EEST | Updated 18/09/2019 12:52 EEST

Σάλος για τα φούτερ σχολικών μαζικών δολοφονιών που λανσάρει αμερικανική εταιρεία

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο Instagram και οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία αμερικανική εταιρεία ρούχων, που λάνσαρε την ανοιξιάτικη κολεξιόν για τους άνδρες για το 2020, παρουσιάζοντας φούτερ με τυπωμένα τα ονόματα των αμερικανικών σχολείων στα οποία έχουν συμβεί πολύνεκρες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια: Sandy Hook, Marjory Stoneman Douglas, Columbine και Virginia Tech. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα φούτερ είναι γεμάτα τρύπες, υποτίθεται από σφαίρες, γεγονός το οποίο ξεχείλισε το ποτήρι των αντιδράσεων. 

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο Instagram και οι χρήστες  δεν μάσησαν τα λόγια τους εναντίον της εταιρείας Bstroy, χαρακτηρίζοντας τα φούτερ «αηδιαστικά» και «γελοία».

Ο Κάιλ Κασόβ, μαθητής σχολείου που επέζησε μαζικής δολοφονίας, σχολίασε κάτω από την φωτογραφία με το φούτερ που φέρει το όνομα του σχολείου του πως είναι αποκρουστικό που προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα από κάτι τόσο φρικτό.

«Θα ήθελα απλά να πω, τι δεν πάει καλά μαζί σας; Είναι φρικτό να βγάζετε χρήματα με αυτόν τον τρόπο», γράφει ο ίδιος.

Ένα ίδρυμα που δημιουργήθηκε προς τιμήν της καθηγήτριας, Βίκι Σότο, που έχασε την ζωή της από πυροβολισμούς στο σχολείο που εργαζόταν, σχολίασε επίσης τις φωτογραφίες, γράφοντας, πως αποτελούν ασέβεια στην μνήμη των θυμάτων.

«Αυτό που κάνετε, είναι το λιγότερο αηδιαστικό. Ως οικογένεια της, δεν έχετε ιδέα τι περάσαμε όταν η Βίκι πέθανε θυσιάζοντας την ζωή της για να σώσει τους μαθητές της. Ο πόνος μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μόδα».

Ο οίκος μόδας που δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές Μπρικ Όουενς και Ντίτερ Ντου Γκραμς, δεν απάντησε στο αίτημα της HuffPost για σχόλιο.

Ωστόσο ένας από τους σχεδιαστές, ο Όουενς, δημοσίευσε μια δήλωση στο Instagram που απευθύνεται στις σκληρές κριτικές.

«Πολλές φορές η ζωή είναι ειρωνική. Όπως η ειρωνεία του να πεθάνεις βίαια σε ένα μέρος που θεωρείς ασφαλές σαν το σχολείο. Συνεχώς δημιουργούνται καταστάσεις που μας υπενθυμίζουν πως η ζωή είναι απρόβλεπτη».

 πηγή: HuffPost US

 

Sponsored Post