Σαλβίνι - Ντι Μάιο: «Αφήνουμε την τύχη μας στα κατάλληλα χέρια του Τζουζέπε Κόντε»

Οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων αναφέρουν ότι με την Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος.
Askanews

Την υποστήριξή τους στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε εξέφρασαν με κοινό ανακοινωθέν τους οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μεταξύ των άλλων, οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων αναφέρουν ότι ”με την Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος” και ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη ”όσων πολιτών έμειναν πίσω” όπως και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. ”Αφήνουμε την τύχη μας σε κατάλληλα χέρια, εκείνα του Τζουζέπε Κόντε”, τονίζουν στην ανακοίνωση.

Αύριο ή την Τρίτη είναι πιθανό να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για μια αποτίμηση της πορείας του διαλόγου με τις Βρυξέλλες και της διαδικασίας έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι Κόντε και Τρία καταρτίζουν πρόταση για την μείωση του στόχου για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έγραψε η Il Messaggero.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Κόντε και ο Τρία θα καθησυχάσουν τις Βρυξέλλες ότι το έλλειμμα δεν θα ξεπερνάει το ερχόμενο έτος το 2% του ΑΕΠ, καθώς στον ιταλικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην Κομισιόν και ο οποίος απορρίφθηκε, ο στόχος για το έλλειμμα ανερχόταν στο 2,4%

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα