Σάμος: Πώς αποκαλύφθηκαν οι φοιτητές με τα 3D όπλα (Εικόνες)

Το εγχειρίδιο με τις οδηγίες και η παραγγελία εκτυπωτή από τη Γερμανία - Πωλούσαν προς 3.500 ευρώ τα πιστόλια και 8.000 ευρώ τα ημιαυτόματα.
ΕΛ.ΑΣ

Πριν από περίπου 11 μήνες, τον περασμένο Μάρτιο, τα στελέχη της ΕΥΠ πληροφορήθηκαν για πρώτη φορά ότι ένας φοιτητής στη Σάμο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να μάθει πώς μπορεί να κατασκευάσει όπλο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Αμέσως «χτύπησε συναγερμός», προκειμένου να τον ταυτοποιήσουν, να διαπιστώσουν εάν η πληροφορία είναι αληθής, αλλά και να μάθουν τις προθέσεις του.

ΕΛ.ΑΣ

Τον Οκτώβριο του 2023 ο 19χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου έκανε διαδικτυακή επαφή με έναν άντρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος μάλιστα έχει κατηγορηθεί στη χώρα του για διακίνηση πληροφοριακού υλικού και εγχειριδίων για την κατασκευή Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών και πυροβόλων όπλων.

ΕΛ.ΑΣ

Όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της ΕΥΠ από τον συγκεκριμένο έλαβε εγχειρίδιο και οδηγίες για την κατασκευή όπλων και μάλιστα ο 19χρονος στα τέλη του μήνα παρήγγειλε από τη Γερμανία έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και πρώτες ύλες. Το τηλέφωνό του ήταν παγιδευμένο και τον άκουσαν να συνομιλεί με τους τρεις συγκατηγορούμενούς του και να υποστηρίζουν ότι μπορούν να ”τυπώσουν” πιστόλια τύπου Glock και ημιαυτόματα τύπου ΜΑΚ10, ενώ είχαν αποφασίσει ότι θα πωλούν προς 3.500 ευρώ τα πιστόλια και προς 8.000 ευρώ τα ημιαυτόματα.

ΕΛ.ΑΣ

Το τελευταίο διάστημα έλεγαν στα τηλέφωνα πως είχαν κρύψει εξαρτήματα όπλων σε κουκλάκια, στον φούρνο ή τα είχαν θάψει. Όταν πια διαπίστωσαν τα στελέχη της ΕΥΠ ότι ξεκίνησαν διαδικασία παραγγελίας από τις ΗΠΑ εξαρτημάτων όπλων, που δεν μπορούσαν να τυπώσουν, ενημέρωσαν τα στελέχη της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που προχώρησαν στη σύλληψη των τεσσάρων.

ΕΛ.ΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή