Σανγκάη – Αθήνα από τον Απρίλιο 2024 η Juneyao Air

Απευθείας πτήση της ιδιωτικής εταιρείας με το Boeing 787-9 Dreamliner.
.
.
STAR ALLIANCE VIRTUAL

Η Juneyao Air, μία από τις ηγετικές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες στην Κίνα και ο πρώτος Συνδετικός Συνεργάτης της Star Alliance, ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο του 2024 ξεκινά απευθείας πτήσεις Σανγκάη – Αθήνα, με Boeing 787-9 Dreamliner.

«Βασιζόμενοι στην πρωτοβουλία «Ζώνη και Δρόμος» επιλέγουμε την Αθήνα ως τον τρίτο ευρωπαϊκό προορισμό της Juneyao, λόγω των πλούσιων τουριστικών πόρων της Αθήνας και της Μεσογείου και της όλο και πιο στενής εμπορικής σύνδεσής τους με την Κίνα. Το νέο δρομολόγιο θα βελτιώσει περαιτέρω την επικοινωνία μεταξύ των Κινέζων και των Ελλήνων και θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές, εμπορικές, τουριστικές και πολιτιστικές συνδέσεις μεταξύ των δύο περιοχών», αναφέρει ο Γιου Τσεντζί, διευθύνων σύμβουλος της Juneyao Air.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην Αθήνα τους συνεργάτες και φίλους της Juneyao Air! Σε μια τόσο σημαντική, στρατηγικής σημασίας, αγορά όπως είναι η κινεζική, η Σανγκάη έως σήμερα κατέγραφε τα υψηλότερα ποσοστά επιβατικής κίνησης προς την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών, οπότε η έναρξη για πρώτη φορά της απευθείας σύνδεσης είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιο, την πόλη και τη χώρα μας. Ευχαριστούμε τη Juneyao Air για την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αγορά της Αθήνας και επιβεβαιώνω τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην επιτυχία του δρομολογίου. Ευχόμαστε στον αεροπορικό συνεργάτη μας πλήρεις και ασφαλείς πτήσεις και ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά μας!»

Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα ξεκινώντας τον Απρίλιο 2024, με Boeing 787 Dreamliner, προσφέροντας καμπίνα διακεκριμένων επιβατών και καμπίνα οικονομικών θέσεων. H Juneyao Air είναι η μοναδική και η πρώτη κινεζική αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί την απευθείας σύνδεση μεταξύ Σανγκάης και Αθήνας. Το δρομολόγιο αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της Juneyao Air να προσφέρει αυξημένη παγκόσμια διασυνδεσιμότητα από την Κίνα.

Επιπρόσθετα, στο δρομολόγιο Σανγκάη – Αθήνα, η Juneyao Air ήδη πραγματοποιεί 3 απευθείας δρομολόγια συνδέοντας την Κίνα με την Ευρώπη, τα Σανγκάη - Ελσίνκι, Τσεντσόου (Zhengzhou) - Ελσίνκι, και Τσεντσόου - Μιλάνο, έχοντας μεταφέρει περισσότερους από 180.000 ταξιδιώτες τα τελευταία 4 χρόνια.

Δημοφιλή