ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/01/2018 10:57 EET

Σχέδιο εξαγοράς των κόκκινων δανείων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ο Καμμένος

Eurokinissi

Τη δυνατότητα εξαγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες στο ποσοστό που θα πουλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 ως «έτος μέριμνας προσωπικού» .

«Στόχος μας είναι η αγορά του συνόλου των δανείων μέσω του ΑΟΟΑ, αλλά και των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και η παροχή στα στελέχη της δυνατότητας εξαγοράς του δανείου αυτού με το ποσοστό το οποίο θα δινόταν προς τις εισπρακτικές εταιρείες», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Άμυνας τονίζοντας ότι ετοιμάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων μέσω των διαθεσίμων στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

«Ήδη έχουμε ζητήσει μέσω των επιτελείων να καταθέσει το προσωπικό τα στεγαστικά δάνεια τα οποία του έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες» είπε σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ακόμη και εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια.

«Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητήσουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε επίσης ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά στον «προϋπολογισμό» του συγκεκριμένου προγράμματος ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι με αυτή την πρωτοβουλία δεν θα υπερκαλυφθούν τα διαθέσιμα στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

Τέλος, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το παραπάνω σχέδιο αφορά και τους απόστρατους.