ΔΙΕΘΝΕΣ
05/12/2018 15:21 EET | Updated 05/12/2018 15:27 EET

Το σχολείο που ήθελε να «καταργήσει» τα Χριστούγεννα - και απέτυχε

Η διεύθυνση του σχολείου είπε στους μαθητές ότι η εορταστική περίοδος έχει μετατραπεί σε εμπορική

Lacheev via Getty Images

Ένα σχολείο στο Γιορκσάιρ που απείλησε ότι θα καταργήσει όλα όσα σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, επανήλθε στην τάξη μετά από τα εκατοντάδες emails που έλαβε από τους μαθητές του, σύμφωνα με τον Guardian

Η διεύθυνση του σχολείου Lady Lumley’s Schooμετατράπηκε σε Σκρουτζ διαμηνύοντας ότι η πραγματική έννοια των Χριστουγένων έχει θαφτεί κάτω από μια χιονοστιβάδα εμπορευματοποίησης.

Ο καθηγητής Θρησκευτικών του σχολείου, Κρις Πολ, έλεγε στους μαθητές ότι τα Χριστούγεννα είναι «μια μέρα που γιορτάζουμε τη γέννηση του Ιησού και πρέπει να είναι μια περίοδος καλής θέλησης για όλους όλους», αλλά το αρχικό της νόημα έχει αφανιστεί . «Ακόμη και ο Άγιος Βασίλης είναι διαφήμιση της Coca-Cola», έλεγε.

Έτσι, η διεύθυνση απαγόρευσε τις γιορτές εντός σχολείου, τις κάρτες, τα δώρα και το στόλισμα των αιθουσών. Οι μαθητές θύμωσαν και αντεπιτέθηκαν. Φαίνεται, πως τα λόγια του θεολόγου δεν επέφερε καρπούς.

Ο διευθυντής του σχολείου Ρίτσαρντ Μπράμλει σε μήνυμα που απέστειλε προς τους γονείς, ανέφερε πως η πρόθεση ήταν να βρουν οι μαθητές το πραγματικό νόημα των εορτών.

Μεταξύ άλλων, είπε παραπονεμένος ότι θέλησε να προβληματίσουν τους γονείς για τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής και πως δεν πρέπει να κάνουμε πράγματα, μόνο και μόνο επειδή τα κάνουν οι άλλοι. Στόχος ήταν να σκεφτούν και τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών που απλά γίνονται παρατηρητές ενός θρησκευτικού φεστιβάλ.

Αλλά, παρά την καλή τους πρόθεση, όπως φαίνεται, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια θα ανάψουν και φέτος εντός και εκτός του σχολείου Lady Lumley’s School

Sponsored Post